Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 08. 2020. 07:33 8

LOJALNI, PODOBNI, POSLUŠNI... Još promena u MUP-u Srbije

Cirkus koji u srpskoj policiji traje još od dolaska Nebojše Stefanovića na mesto ministra se nastavlja. Sam ministar ne ispunjava uslove za to mesto. Naprotiv, svima je jasno da je do fakultetske diplome došao mimo zakona, odnosno da škola čiji papir ima ne postoji nigde osim u glavi Miće Jovanovića, zvanog Mića Megatrend. Ista je stvar sa navodnim doktoratom koji postoji samo u verziji na srpskom jeziku, iako su u komisiji za odbranu bila dva strana profesora koja, naravno, ne govore srpski.

Kadrovi poput Biljane Ivković Popović koja je ponavljala razred u školi, a potom u kasnim godinama stekla "diploma" Megatrenda, Ivana Ristića, koji je od člana kabineta pribavivši diplomu Alfa univerziteta, stigao do najviših funkcija - to govore. Kao i primer jednog od Papića koji je od konobara u očevoj kafani do zamenika šefa UKP-a stigao meteorskom brzimom. Naravno, uz neku egzotičnu diplomu.

U seriji neverovatnih kadrovskih rešenja zato nije mnogo začudila odluka da se na mesto šefa unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, sa koga je razrešen Dragan Kujundžić, postavi Svetozar Radić. Kujundžić se nije mešao u svoj posao, ništa i nikoga nije kontrolisao osim kad je po nalogu režima trebalo disciplinovati pojedine policajce i pokazati im koga i kako moraju da slušaju. Nisu ga interesovali namešteni tenderi u MUP-u, uloga Stefanovićevog kuma Papića, prekoračenoj nadležnosti, "Jovanjica"... Ali, kao što se vidi, njemu ni to nije pomoglo.

Novopostavljeni načelnik unutrašnje kontrole Svetozar Radić naravno ne ispunjava uslove za ovo mesto. Morao bi da bude vrhunski pravnik i vrhunski policajac, što bi za takvo mesto trebalo da bude neophodno. Radić nije ni jedno ni drugo, ali ima jedan, danas najvažniji uslov ispunjen - 100% je lojalan. I da nije tako, ne bi bio postavljen na mesto zamenika šefa kabineta ministra Stefanovića.

Očigledno ga je to kvalifikovalo za funkciju koju je dobio u paketu sa Ivanom Ristićem. Podoban i poslušan. Šta ćeš više.

I dok Ristić odlazi u legendu, Radić se penje u hijerarhiji MUP-a. Dokle će dogurati ostaje da se vidi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati