Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 07. 2020. 13:04 12

UJEDINJENI U Viber grupi preko 4.400 lekara koji traže PROMENE!

Broj lekara koji misle svojom glavom i koji brane svoju profesiju raste iz minuta u minut, na Viber grupi koja ih okuplja - cifra je premašila 4.400! Lekari, koji su potpisali apel za smenu Kriznog štaba, traže da se krivci za katastrofalnu zdravstvenu situaciju procesuiraju i naprave koraci ka sistemu bez straha i prevage politike nad stručnošću.

Lekari koji su istupili javno dali su potpise na sajtu ujedinjeni protiv kovida i slikali ih, i zvanično je objavljena lista sa imenima svih koji se zalažu za istinu i zdravlje naroda. Tako da je do sada na sajtu 1.249 potpisa, jer administratori ne mogu da postignu sve i da ih upišu.

Viber grupa Ujedinjeni protiv kovida, do 11.05 sati okupila je 4.432 lekara koji su rešili da stanu na kraj javašluku Kriznog štaba, njihovim kontradiktornim informacijama, i da nateraju nadležne da odgovaraju za ono što su svojim (ne)činjenjem uradili građanima Srbije.

Na tvrdnje epidemiologa profesorke Darije Kisić Tepavčević da se mnogo doktora javilo Ministarstvu zdravlja sa željom da povuku potpis, uz opasku da potpisnici nisu kompetentni, u najmanju ruku je smešna, a za lekare i uvredljiva.

Potpisnici apela odlično znaju sa čim (ili kim) imaju posla, i svi su dobili preporuke kako da se ponašaju prilikom uključivanja u peticiju. Eto, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je to iživljavanje!

- U skladu sa epidemiološkom situacijom proglas ćemo potpisivati elektronski. Da bismo dodali jedan nivo personalizacije i svojevrsnu težinu ovom činu, a i onemogućili da se neko prijavi umesto nekog drugog, potpisivanje se vrši ispisivanjem rukom na papiru teksta "Ujedinjeni protiv kovida, {potpis}" - jedan je od glavnih uslova potpisivanja peticije Ujedinjeni protiv kovida.

- Po želji, sloganu i potpisu može prethoditi neki tekst po ličnom izboru. Papir se slika i šalje emailom na adresu ujedinjeni.protiv.kovida@gmail.com kao attachment, a u telu poruke pišete svoje ime i prezime i afilijaciju pod kojom želite da budete navedeni. Važno je da se razaznaje sadržaj, a i tako se potpis teže zloupotrebljava - administratori su naglasili kolegama.

Takođe, inicijatori proglasa listu sa imenima su objavili uz pristanak svih, i naravno da niko nije povukao potpis kako tvrdi Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta "Batut".

- Svako ko želi da se predomisli pre objave proglasa, može da u nastavku threada gde je poslat potpis zatraži da se ukloni sa liste. Potpis će biti obrisan - lekari su imali ovu, mogućnost, naravno, ali nikom nije palo napamet da je iskoristi.

E, profesorka, profesorka...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati