Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

08. 07. 2020. 22:46 1

HINA: Sukobi širom Srbije, Vučić optužio Hrvatsku

Druge večeri uzastopno došlo je u Beogradu do sukoba demonstranata i policije, koji su počeli posle najave o uvođenju policijskog časa, a dosad ima nekoliko desetaka ozleđenih na obe strane, javlja večeras hrvatska novinska agencije Hina.

Nekoliko hiljada demonstranata i večeras baca na policiju baklje, kamenje i plastične boce, skandirajući protiv predsednika Aleksandra Vučića, beleži Hina i dodaje da su toku protesti u Novom Sadu.

Uz uniformisanu policiju primetan je i veliki broj policajaca u civilu, prenosi agencija.

Hina piše da su u odvojenim napadima povređeni predsednici Pokreta slobodnih građana (PSG) i Dveri, Sergej Trifunović i Boško Obradović. 

Agencija opisuje da je ispred Skupštine Srbije i na ulicama Beograda "nekoliko hiljada pristalica raznih političkih opcija, među kojima i pripadnici desničarskih i ekstremističkih grupa".

Hina beleži da je Vučić na današnjoj konferenciji za medije, "braneći policiju, ocenio da su su jučerašnji protesti bili 'najbrutalnije političko nasilje', i da je cilj bio oslabiti Srbiju, u šta su, kako je ustvrdio, umešani regionalni i spoljni faktori".

Vučić je, na pitanje "kako komentariše napade u hrvatskim medijima, rekao da su pisali mnoge gadosti", prenosi Hina.

Dotakao se, piše dalje, i bivšeg HDZ-ovog ministra spoljnih poslova Davora Ive Stira i citirao njegov tekst da "problemi za nas počinju dolaskom Vučića na vlast".

- Vučić je rekao da će pojedini političari iz Hrvatske i drugih zemalja podržati bilo koga, bez obzira kakvi su im stavovi, ako na taj način mogu pokušati nauditi Srbiji i njemu - piše u izveštaju Hine.

Agencija zaključuje tekst da je Vučić "naveo da gadosti koje je pročitao u hrvatskim medijima pokazuju kolika je zainteresovanost i koordiniranost u akcijama i napadima na Srbiju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati