Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 07. 2020. 14:06 12

Ko je osoba koja je narod nazvala "Đilasovim fašistima"?

Marija Obradović, potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koja je ocenila sinoćni protest ispred Narodne Skupštine kao nasilno ponašanje "Đilasovih fašista", krajem decembra, prošle godine proglašena je za savetnicu u Srbijagasu.

Obradović je poznata po tome da slobodne građane iliti, kako ih ona etiketira "Đilasove fašiste", često osuđuje zbog protivljenja režima njenog nadređenog, Aleksandra Vučića.

- Ne pristajem da me grupe razularenih Đilasovih huligana upozoravaju da u mojoj zemlji nešto ne štima! Normalan građanin Srbije gleda zbunjen i zabrinut kako ološ provaljuje bez ikakvog razloga i svrhe u Skupštinu, napada policiju, ne dozvoljava kolima Hitne pomoći da prođu. Ovakvo nasilno ponašanje Đilasovih fašista i batinaša, mora biti sankcionisano. Ovo nije lice Srbije, nije spontan skup ljudi s decom, ovo je očajnički pokušaj raspale opozicije da napravi dodatni haos u inače kompleksnoj situaciji u zemlji, izazvanoj epidemijom kovida - oglasila se ona sinoć.

Naime, Obradović je krajem 2019. postala savetnica za bezbednost u javnom preduzeću "Srbijagasa", čiji je generalni direktor visoki funkcioner socijalista Dušan Bajatović.

Odluku da ona dobije ovu funkciju, pojedini politički analitičari ocenili su kao potez koji bi se kosio sa aktivnostima i zaduženjima Obradović, s obzirom da je ona predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Takođe, na zvaničnom sajtu Agencije navedeno je da je poslednji put Obradović prijavila imovinu u januaru ove godine, ali nema nikakvih podataka o eventualnom postavljenju za savetnika niti o "nadoknadi" za obavljanje te funkcije.

Ona ima primanja narodne poslanice u visini od 108.000 dinara, dvosoban stan, automobil marke BMW iz 2008. godine, motocikl iste godine proizvodnje, a nema štednju u bankama.

Jedna od nepoznanica odnosi se i na to da li je Marija Obradović "dobila zeleno svetlo" vrha stranke za angažovanje u Srbijagasu ili je to rezultat njenog "solo" dogovora sa Bajatovićem.

Obradović je profesionalnu karijeru započela 1991, kao voditeljka i novinarka na RTV Kruševac. Od 1994. do 1998. radila je za JP "Ibarske vesti" i RTV Kraljevo. Od 2008. do 2012. radila je u Informativnoj služi SNS, a od 2012. do 2015. godine bila je članica Programskog odbora RTS. Za narodnu poslanicu prvi put je izabrana 2012.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati