Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 07. 2020. 15:26 1

"Šarčević bira između Vučićevog, i interesa naše dece"

Jedina konstanta u radu ministarstva obrazovanja je Sarčevića bahatost. On je na sebe preuzeo da oceni koji su zahtevi studenata razumni, a koji ne, pokušavajući tako da svog šefa Vučića oslobodi od odgovornosti za sramotnu odluku o izbacivanju studenata iz domova usred ispitnog roka - konstatovala je Ana Stevanović, član Predsedništva i Internacionalni sekretar Stranke slobode i pravde.

- Naknadne informacije koje demantuju prethodne podatke o broju zaraženih studenata, koje su izneli lekari, kao i obećanja o još jednom ispitnom roku treba da sakriju sav besmisao odluke da se studenti pošalju kućama bez bilo kakve zdravstvene provere, i da tako rizikuju da zaraze svoje roditelje, bake, deke, rođake i prijatelje - navela je Stevanović.

Poseban je skandal, ističe ona, kad ministar Šarčević optuži studente da se bave politikom "zaboravljajući da kaže kako je njegov šef Vučić u noći protesta studenata pokušao da obmane javnost predstavljajući razgovor sa jednim studentom, koji je bio na listi SNS-a kao dogovor sa svim studentima".

- Studenti traže da im se obezbede uslovi da nesmetano uče i polažu ispite, pravdu za sve svoje kolege koji u uslovima vanrednog stanja i pandemije nisu mogli da uče, ali i odgovornost za sve koji su učestvovali u pokušaju da sakrijete odluku o njihovom izbacivanju iz domova - rekla je Stevanović i dodala da su prosvetni radnici kroz našu istoriju uvek bili na strani svojih đaka i studenata.

Na kraju saopštenja, uputila je posebnu poruku ministru.

- Gospodine Šarčeviću to što ćete ostati upamćeni kao očajan ministar ne možete da promenite, ali možete da pokušate da budete dostojni vaše profesije, tako što ćete podržati studente i sve njihove zahteve. Birate izmedju interesa naše dece i interesa vašeg šefa. Od vas zavisi - zaključila je Ana Stevanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati