Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 06. 2020. 19:14 4

KAKO JE MOGUĆE? Član GO SNS, a vedri i oblači u RIK-u

Izvršna direktorka Telekoma Jana Ljubičić članica je RIK-a ispred Srpske napredne stranke, u kojoj je od osnivanja i član je GO, a od prošle godine predsednica je opštinske izborne komisije Zemun. Međutim, ovo su samo neke od njenih funkcija, za koje mesečno prima platu od 400.000 dinara, a da ne pominjemo i novac iz RIK, koji je za četiri meseca 688.828, odnosno iz GIK za tri meseca 270.000 dinara.

 

Ljubičić je od 2015. do 2017. godine obavljala funkciju državnog sekretara-šefa kabineta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Pre toga bila je generalna sekretarka Skupštine Srbije i od 2012. do 2016. obavljala je funkciju sekretara RIK.

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Jana Ljubičić pored funkcije direktorke Telekoma Srbija, je i član Republičke izborne komisije, ali je i ispitivač u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, ali je i član Gradske izborne komisije u Skupštini grada Beograda..

Izgleda da je postala praksa da članovi Srpske napredne stranke budu članovi RIK-a. Tako je prvi čovek RIK-a Vladimir Dimitrijević, koji je na mesto predsednika imenovan 2016. godine i dalje član Srpske napredne stranke, predsednik Opštinskog odbora SNS Stari grad, ali i predsednik Skupštine Aerodroma Nikola Tesla. 

Ako se pogledaju mesečne nadoknade koje za razne funkcije ima Ljubičić, potpuno je jasno šta članstvo u Srpskoj naprednoj stranci konkretno njoj donosi.

Za funkciju u Telekomu Ljubičić prima 316.000 mesečno i to od 2017. godine, kao od 2018. godine kao član RIK dobija mesečno 28.000 dinara, a kao član GIK 10.000 mesečno. Kao ispitivač u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave 45.000 dinara, a u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije stoji da od 2018. takođe dobija za četiri meseca 688.828 dinara od RIK, a za tri od GIK 270.000 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati