Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

27. 05. 2020. 10:36 1

"Odluka o Montenegro erlajnsu nije politička"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbiju ne zanima hegemonija nad Crnom Gorom i da to nije deo razmišljanja Srbije.

 

- Crna Gora sebi daje veći istorijski značaj... Niko ovde ne leže i ne budi se sa pitanjem zašto Crna Gora ode. Suštinsko pitanje je da li će Srbi i Crnogorci da sarađuju ili će se sukobljavati - rekao je Dačić za televiziju Prva.

On je poručio da ponašanje Crne Gore vodi u sukobe.

Komentarišući odluku da Crna Gora otvori granice za pojedine zemlje, među kojima nije Srbija, Dačić je rekao da će ove godine tamo biti manje turista iz Srbije, a na pitanje da li je njegova preporuka da se ide u Crnu Goru, u smislu da li je bezbedno, Dačić je rekao da za sada nema takvih ocena.

Upitan o odluci da Montenegro erlajns ne može da sleti na beogradski aerodrom, Dačić je rekao da to nije pitanje spoljne politike.

- To nema veze sa političkom odlukom. Ako naša avio kompanija ne može da leti tamo, naravno da se uvode recipročne mere - rekao je Dačić i dodao da bi recipročne mere bile kada bi Srbija zabranila ulazak građanima Crne Gore.

On je dodao da bi voleo da ostane ovakvo stanje sa crnogorskom granicom - "da se naši malo opamete".

Dačić je ponovio da su se funkcioneri Crne Gore školovali u Srbiji i kazao da ih je "Srbija školovala", a da su "sve uradili protiv Srbije - odnosno priznali nezavisnost Kosova".

- Vas možda ne bilo briga kada Svazilend prizna Kosovo, ali kada Crna Gora to uradi to je udar na zajedničku borbu koju smo imali - rekao je Dačić.

Upitan da li Srbija može da zaštiti svetinje SPC na teritoriji Crne Gore, Dačić je rekao da ne može, ali da pruža pomoć srpskom narodu i SPC.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati