Društvo i ekonomija

T. D.

22. 05. 2020. 06:48 52

Kampanja direktno iz bolnice: Doktorka KBC "Zvezdara" poziva na glasanje za SNS (VIDEO)

Nov adut vladajuće stranke u izbornoj kampanji su zdravstveni radnici, tek da nas podsete kako je država u borbi sa pandemijom od Evrope ostvarila bolje rezultate, a "skoro" i u svetu. Ali i da idolopoklonstvo svuda postoji.

Iako još nismo zaboravili najgnusniju rečenicu u poslednje vreme predsednika države i SNS Aleksandra Vučića da "u Srbiji lekari neće morati da odlučuju koje dete će staviti, a koje skinuti s respiratora" pred fikus publikom na TV ekranima, predizborna kampanja brže bolje se preselila u zdravstvene ustanove. 

Ajd' što je direktorka KBC "Bežanijska kosa" prva na listi za Novi Beograd, to sad i nije tema. Verovali ili ne, u dvorištu KBC "Zvezdara" sniman je spot za promociju vladajuće stranke na predstojećim izborima, a u glavnoj ulozi je prof. dr Teodora Beljić Živković, načelnica endokrinologije i redovna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu.- Tokom poslednjih godina mnogo je investirano u zdravstvo, renoviranje objekata, nove bolnice, oprema... Veća plata zdravstvenih radnika, pa naši ljudi više ne moraju da "idu vani". A sad ova poslednja Kovid infekcija je pokazala koliko je našem predsedniku važno zdravlje građana. To što smo postigli fantastičan rezultat, bolje nego u Evropi, mene ubeđuju da naš predsednik zaista misli o našem zdravlju i zato je moje  opredeljenje da ću da glasam za Srpsku naprednu stranku - poručuje profesorka u promo spotu SNS.

Naravno, njeno političko opredeljenje je lična stvar, ali dok poziva građane da glasa za određenu političku partiju u bolničkom krugu i nosi beli mantil sa logoom ustanove u kojoj je zaposlena, i te kako je važno. Poznata doktorka koristi tu ulogu, zloupotrebljava uniformu i dovodi u zabludu.

Došli smo do toga da medicina ne bude u službi pacijenata iznad politike i to je zastrašujuće. Pitali smo kako je došlo do toga da se politička kampanja vrši u medicinskoj ustanovi, da li je v.d. direktora prof. dr Petar Svorcan to dozvolio i, ako jeste, po čijem nalogu.

Odgovore na ova pitanja nismo dobili, a lekarima je uredbom zabranjeno da daju izjave za medije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati