Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 05. 2020. 09:19 34

"Bahata direktorka KBC 'Bežanijska kosa' usred pandemije zanemarila radnike"

Ogorčeni i poniženi medicinski radnici KBC 'Bežanijska kosa' obratili su se našoj redakciji zbog, kako kažu, tretmana kakav su imali od v.d. direktorke te ustanove, visoko kotirane u Srpskoj naprednoj stranci, Marije Zdravković, koja ih je ostavila na cedilu i potpuno zanemarila njihovo zdravlje tokom epidemije virusa Covid-19.

- Marija Zdravković postala je direktor KBC "Bežanijska kosa" novembra 2014, ne zbog stručnih kvaliteta, već isključivo zbog činjenice da je njen brat Marko Marinković, visoki funkcioner SNS. On je imenovan za v.d. direktora Poreske uprave i oteran je posle samo nekoliko meseci obavljanja funkcije zbog  neprimerenog ponašanja - kažu za Direktno.rs revoltirani radnici KBC "Bežanijska kosa". 

Oni dodaju da je marta 2020. Marija Zdravković imenovana za nosioca liste SNS za Novi Beograd, a njeno  ponašanje karakterišu kao "bahato, osiono i sumanuto". Medicinski radnici odlučili su da progovore najviše zbog toga što su zanemareni tokom epidemije koronavirusa.

- I pored činjenice da je prvi pacijent sa Covid-19 u KBC "Bežanijska kosa" dijagnostifikovan još 29. marta, na odeljenju Endokrinologije, te što se u narednih nedelju dana zarazilo skoro 30 lekara, sestara i tehničara, Marija Zdravković nije preduzela apsolutno ništa. Zaposlenima je virus dokazan u službama lokalnih Domova zdravlja, a ne u ustanovi gde rade - ističu radnici.

Tek 7. aprila, deset dana od dokumentovanog slučaja Covid-19, na insistiranje i kuknjavu zaposlenih, počelo je sporadično testiranje, a radnici su dobili partikularne maske.

- Skoro polovina testiranih zaposlenih je bilo pozitivno, ali je testiranje naglo prekinuto sa objašnjenjem da će se testirati "samo oni sa simptomima", jer u slučaju masovnog zaražavanja ne bi imao ko da radi.

I dok su lekari, kako navode, bili prepušteni sami sebi sa obostranim bronhopneumonijama i tumarali od bolnice do bolnice, u apartmanski zatvorenom bloku, pojedini pacijenti su koristili skoro "hotelske uslove". 

- U komforu apartmana od 40 kvadrata sa kupatilom, toaletom i klimom, ličnim doktorima i sestrama, a u isto vreme doktori i sestre te iste bolnice bore se za svoj život u bolnici u Pančevu ili ko zna gde - naglašavaju besni radnici.

Ulje na vatru, dodale su izjave Marije Zdravković na TV "Happy".

- Na pitanje novinara da li ima zaraženih zdravstvenih radnika u bolnici gde je direktor, doslovce odgovara: Nema zaraženih, ali i oni koji su zaraženi se oporavljaju i jedva čekaju da se vrate na posao.

Zbog svega navedenog, medicinski radnici KBC "Bežanijska kosa" rešili su da se obrate našoj redakciji.

- Ne, nemojte pomisliti da je ova žena glupa ili luda. Ona je arhetip ove vlasti, prototip bahatog, brutalnog i nemilosrdnog načina kako se dolazi na vlast i kako se, po svaku cenu, gazeći preko leševa, brani ničim zaslužena pozicija u društvu. Vreme je da im se stane na put. Ili oni ili mi - zaključili su medicinski radnici za Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati