Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

10. 05. 2020. 09:32 7

"Predsedniku 'Sloge' u Vojsci Srbije zapaljena kuća"

Predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća u Surčinu, gde živi kao vojni zakupac, saopštili su iz tog sindikata i zahtevali hitnu reakcije državnih organa i podršku javnosti da se što pre privedu počinilac i nalogodavac.

Kako su naveli, u trenutku izbijanja požara Pavlović je bio u kući i samo pukom srećom ostao nepovređen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi i spasi. Na licu mesta se još nalazi više vatrogasnih vozila koja saniraju požar, a po odluci nadležnog tužilaštva radiće se uviđaj, stoji u saopštenju.

- Dejan je već neko vreme unazad dobijao upozorenja od nadređenih starešina u vojsci da vodi računa o svom ponašanju, da se povuče i ne radi to što radi. On je u toku vanrednog stanja više puta obaveštavao javnost putem saopštenja o odgovornosti određenih starešina vojsci, koji su izložili riziku virusa koroni, veliki broj pripadnika vojske, štiteći svoj položaj. Čak su time zarazili dobar deo vojnika. On je pisao krivičnu prijavu raznim generalima i oficirima, Vulinu, bavio se mnogim aferama, nabavkama. Tako da je ovo u krajnjem slučaju sumnjivo. Ne mogu da optužim bilo koga da je kriv, ali mnogo je sumnjivih stvari, kad se desi čoveku koji je primao upozorenja - rekao je Željko Veselinović, predsednik USS "Sloga" za Direktno.rs.

Zbog toga Udruženi sindikati Srbije "Sloga" naveli su da smatraju da je požar podmetnut od "sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija" i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti da bi se što pre pronašli i priveli pravdi počinilac i nalogodavac.

- Čak ga je pre par meseci zvao neki general ili načelnik jednog odeljenja, sa kojim se provozao Beogradom i koji mu je indirektno pretio i upozoravao da prestane sa aktivnostima iznošenja nepravilnosti. Krajnje je sumnjivo. Zaprepašćen sam da može da se desi da neko ko se bavi sindikatom, u 21. veku, doživi da mu se zapali kuća. Bez obzira koji je razlog, nadam se da će nadležni utvrditi ko je odgovoran za to. Dejan kaže da nije imalo šanse da se to zapali samo i da je taj požar buknuo spolja, sa strane zida koji izlazi na ulicu. Samo zahvaljujući tome što voli pse, koji su ga lavežom probudili, je spašen. Ta drvena baraka gori kao kutija šibica - istakao je Veselinović za naš sajt.

Iz Sindikata su podsetili da je tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona Dejan Pavlović u ime sindikata podneo krivične prijave protiv komandanta poligona "Pasuljanske livade" potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog nepreduzimanja mera za čuvanje života i zdravlja zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije 'Sloga' u saopštenju izrazili su bojazan za situaciju u zemlji, gušenje demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

- Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgradama tokom izražavanje nezadovoljstva građana lupanjem u šerpi…? - zaključuje se u saopštenju "Sloge".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati