Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

07. 05. 2020. 11:30 1

"Međunarodna zajednica da upali alarm zbog pada demokratije u Srbiji"

Politički analitičar Boban Stojanović ocenio je da bi međunarodna zajednica trebalo da "upali alarm" i utiče na podizanje demokratije u Srbiji na viši nivo.

Stojanović je naveo da je izveštaj Fridom hausa da Srbija više nije među demokratskim zemljama "još jedan u nizu izveštaja koji to pokazuju", ali je dodao da smatra potrebnim da se Evropska unija više bavi tim pitanjem.

Prema njegovoj oceni, trenutno u Srbiji nije pitanje Kosova jedino značajno, već treba rešavati pitanja "na neki način osnovnih sloboda građana Srbije" i podizanja demokratije.

 

Stojanović je naveo da od aktuelne političke vlasti u Srbiji ne očekuje da se bavi podizanjem demokratije, jer, kako je kazao, ključne zamerke izveštaja su kontrola medija i veliki broj propagandnih medija.

- Toga smo svi svesni i to nije nešto što će da se promeniti - rekao je on i dodao da bi EU trebalo da "konačno" stavi po strani druge stvari i počne da se bavi pitanjem sloboda građana.

Stojanović je zaključio da je izveštaj Fridom hausa potvrda priči dela opozicije i nevladinog sektora, već dugi niz godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati