Društvo i ekonomija

M. Ž.

22. 04. 2020. 10:38 19

Vučić 2015: Pruga Beograd - Novi Sad gotova 2018! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obištao je u utorak radove na pruzi Beograd - Novi Sad i istakao je da će se uskoro deonica između ova dva grada vozom prelaziti za 25 minuta. Isto to je govorio i krajem 2015. godine na otvaranju radova na pruzi Beograd - Budimpešta, kada je obećao da će sve biti gotovo za dve i po godine. Međutim, ni skoro četiri i po godine kasnije nije se stiglo dalje od Čortanovaca.

- Ljudima u Srbiji želim da kažem još samo malo strpljenja, za godinu i pet meseci Beograd - Novi Sad brzim vozom 25 minuta. Vi ne možete za 25 minuta da izađete iz Beograda kolima, a od centra Beograda do centra Novog Sada stići ćete za 25 minuta vozom. Kada bude završena pruga do Budimpešte, moći ćemo do Beča od Beograda da stignemo za četiri sata, što je brže i bolje nego avionom - rekao je juče Vučić na obilasku radova u Čortanovcima.

Da u realnosti nije sve tako sjajno i čarobno kao u paralelnom svetu predsednika Republike i državnog vrha, svedoči i podatak da je Vučić ovako nešto obećao još pre četiri i po godine, samo što je to obećanje, (verovatno) zaboravio.

- Rehabilitovali smo 120 kilometara pruge u Srbiji. Na mnogo mesta danas možete da idete neuporedivo brže. Mašinovođa sija od zadovoljstva. Zna da mu je plata mala, ali isto tako zna da ima budućnost i za sebe i za decu. Kada zajedno sa našim kineskim partnerima i mađarskim prijateljima budemo izgradili prugu Beograd - Budimpešta, tada ćemo moći da idemo i oko 180 km/h. Do Budimpešte umesto osam sati i devet minuta stići ćemo za dva sata i 40 minuta. Sve to ćemo verujem da završimo za dve i po godine. Očekujem da tada zajedno sa premijerima Kine i Mađarske zajedno proći od Beograda do Budimpešte da pokažemo šta sve može da se uradi kada su ljudi posvećeni, kada ne kukaju, ne mole, nego rade - rekao je tadašnji premijer Aleksandar Vučić.

U decembru 2015. godine, dakle, obećao je da će pruga Beograd- Budimpešta biti završena "za dve i po godine", odnosno najkasnije do početka leta 2018.

U aprilu 2020, međutim, obećava da se "strpimo još malo" i da će pruga do Budimpešte biti gotova za godinu i po dana, što znači krajem 2021. godine.

Čak i ukoliko zaista bude tada gotova pruga, prvobitni najavljen rok biće probijen za "samo" tri i po godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati