Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

07. 04. 2020. 09:40 0

"Pauza u snimanju nastave za osnovne i srednje škole"

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se snimanje nastavnog materijala za srednje i osnovne škole odlaže na nedelju dana jer je dovoljno materijala pripremljeno unapred.

- U kritičnim smo danima pandemije i planirana je pauza od nedelju dana. Ljudi rade preko tri nedelje, računajući i sve subote. Namera je da ih odmorimo i poštedimo rizika - rekao je on za Nova.rs.

Pauza u snimanju neće dovesti do prekida emitovanja nastave putem RTS-a, jer je, prema rečima ministra, dovoljno časova već snimljeno.

- Materijala ima za osnovne škole i gimnazije za dve i po nedelje, a za srednje stručno obrazovanje do pola maja - dodao je on Šarčević.

Šarčević tvrdi da pozitivni rezultati na koronavirus trojice njegovih savetnika u Ministarstvu prosvete nemaju nikakve veze sa pauzom snimanja nastavnog materijala, već da je to ranije isplanirano.

Nastava na daljinu je putem Radio televizije Srbije se emituje od 17. marta, nakon što je u Srbiji zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje, a nastava u školskim klupama prekinuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati