Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 18:27 0

"Hoće li zbog pohlepe Jure uvesti policijski čas od 24 sata?"

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su nadležne organe da odmah postupe u skladu sa zakonom i zabrane rad južnokorejskoj kompaniji Jura u Leskovcu jer primorava radnike da nastave rad iako je u pogonu potvrđen slučaj koronavirusa.

"Sloga" traži zabranu obavljanja delatnosti u Juri u bilo kom obimu do daljeg, budući da je u leskovačkom pogonu potvrđen jedan slučaj COVID-19, dok je u poslednja dva dana 74 radnika te kompanije poslato u izolaciju.

- Šta još treba da se desi da ova strana kompanija poznata po ponižavanju radnika i zabrani sindikalnog delovanja, shvati da je u Srbiji gost i da Ustav Srbije i njeni zakoni važe i za nju - pita sindikat u saopštenju.

Navode da ne razumeju današnji potez gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da na sastanku sa rukovodstvom Jure dogovara koliko će radnika raditi na 5.000 metara kvadratnih, kada je propisano da nema okupljanja više od dve osobe i pitaju ko će snositi odgovornost "ako se Leskovac pretvori u novi Lugano?"

Sindikat "Sloga" pitao je predsednika i premijerku Srbije "hoće li zbog pohlepe za
profitom jedne strane firme uvesti 24-časovni policijski čas na teritoriji čitave Srbije i vikati na radnike kako su neodgovorni, jer su radili protiv svoje volje u istoj
prostoriji".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati