Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 04. 2020. 13:19 19

"Penzioneri, ako izađete, biće Italija, Vuhan i Njujork pa puta pet"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u najnovijem obraćanju iz Novog Pazara ponovo osvrnuo na predlog Saveza za Srbiju, koji je apelovao da se penzionerima omogući da sat vremena, kada nema nikog na ulicama, prošetaju. I ponovo je tu situaciju iskoristio u svrhu lične i stranačke kampanje.

Naime, Vučić je rekao da u vanrednom stanju ne želi da polemiše sa opozicijom, ali je komantarišući predlog Saveza za Srbiju da se penzionerima omogući sart vremena šetnje istakao da je to veoma loša ideja.

- Zamislite da u jednom trenutku, u sat vremena, imamo 1.780.000 penzionera na ulicama... To ne bi bili Vuhan i Italija, nego bi to bilo sve zajedno, plus Njujork, pa puta pet - slikovito je objasnio Vučić.

Da podsetimo, prethodni put kada je predsednik Srbije govorio o predlogu Saveza za Srbiju, pričao je da sva beogradska groblja neće biti dovoljna penzionerima ako izađu na ulicu, te je tako značajno podigao paniku među njima. Ali, sada nije koristio morbidne metafore, već je odlučio da penzionerima "zapreti" scenariom iz Kine, Italije i SAD...

Vučić je na kraju apelovao na penzionere, njegovo najjače biračko telo, da slušaju vlast i lekare i da ostanu kod kuće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati