Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 04. 2020. 10:49 17

"Iza nas je teška noć, zaraženo više desetina vojnika"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je Srbija dosad dala 300 miliona evra za medicinsku opremu. Kaže da ona stiže iz Kine i da se "svi tuku za Kinu", te dodao da je iza nas teška noć, ali da će biti još težih. Istakao je žaljenje zbog oboljevanja na desetine vojnika koji su organizovali karantin.

Vučić je rekao da je Srbija efikasnije od mnogih zemalja obezbedila maske i respiratore i poručio da predstoje teški dani, ali da mnogi toga nisu svesni.

- Iza nas je teška noć i biće ih još težih. Veliki "Milšpedov" magacin pun je naslaganih paketa sa različitom medicinskom opremom, u kojima su respiratori, zaštitna oprema - hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri... - rekao je Vučić prilikom obilaska magacina zdravstvene opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove.

On je dodao da je tu i oprema koja je danas došla, klinički respiratori i da ih 10 ide za Novi Pazar.

- Imamo još 201 transportni, a 36 stiže danas. U teškim, gotovo nemogućim uslovima se borimo da nešto promenimo u zemlji - rekao je tokom obilaska.

Vučić je najavio da planira obilazak svih žarišta - sutra Novi Pazar i Ćupriju, a prekosutra Niš.

- Sledeće dve nedelje će odrediti našu sudbinu, videćemo kako će se potom situacija odvijati - rekao je i ponovio apel građanima da ostanu kod svojih kuća.

Dodao je, takođe, da su desetine vojnika iz prve brigade zaraženi i da su to oni vojnici koji su organizovali karantin u Moroviću i na Paliću. Pojasnio je da se radi o gotovo 60 zaraženih.

- Oni su primili težak udarac. O mnogo desetina je reč, ne o pojedincima. Onda je jasno sa čim su se suočavali. Hvala im na tome i nadam se da će se svi oporaviti - dodao je predsednik.

Vučić je danas obišao skladište medicinske opreme u Staroj Pazovi. Sa njim su magacin obišli i direktorka RFZO Sanja Škodrić, ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav Gašić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati