Društvo i ekonomija

04. 04. 2020. 08:47 1

LIČNI STAV Što bi rek'a Rambo, 'oćeš k...., sine

Nije sve tako crno, kao što na prvi pogled možda izgleda. Dok sedite u stanovima, sa najdražima, imate priliku da maštate šta sve možete da uradite kada sve ovo prođe. Tu je i država da nam pomogne. Oduševljen sam idejom o pomoći Vlade koja će pokloniti naše pare, nama. Po 100 evra, malo li je. Drago mi je što su svi građani isti za naše predstavnike vlasti.

Red je da pored penzionera, socijalnih slučajeva, nezaposlenih, po 100 evra dobiju i penzioner Stefanović, koji i pored toga što je u zasluženoj penziji i dalje radi, privređuje. U tome mu zdušno pomažu ova vlada i fabrika “Krušik”. Avio karte znamo da nisu baš jeftine. U ovim vremenima dok je obustavljena nastava, treba misliti i na profesora Martinovića. Sada ne može da drži predavanje u Ćupriji. U praznoj učionici. Nije mu sigurno lako. Možda bi i njemu trebalo dodati ovu pomoć pored nekoliko plata koje prima.

Ili gdin Bajatović, da ostane stimulisan dok ne počne država da funkcioniše normalno i dok privreda nastavi sa radom. Ipak on ima tek nekoliko mesta u upravnim odborima i skromna primanja za toliku odgovornost. Jedva nekih 2.400.000 dinara. To je tek nešto malo više od 20.000 evra. Ali, kao što znate, lako se čovek navikne, pa nekako i zaboravi da štedi.

Ne treba zaboraviti ni Sinišu Malog. Sada u vreme krize, nisam siguran da može da izdaje neki od 24 stana u Bugarskoj. Kirajdžije znaju kakva je to muka. Da ne zaboravimo i našeg ministra vojnog. Sigurno mu je problem da vraća sada tetki iz Kanade novac koji je pozajmio da kupi stan. Leteo je čovek bar 20 puta. 200.000 evra! Možda je to nekom puno, ali marljivim radom, to se može zaraditi. Čovek čelične discipline, prvi naš komandos, poeta u duši definitivno zaslužuje pomoć u vidu 100 evra. 

A ovim običnim penzionerima, što hrle po prodavnicima, njima bi možda trebalo da se smanje penzije. Da ne prave gužve po prodavnicama. Kad navale u zoru, za red ne znaju. Ako im se smanje penzije, manje će da troše, manje da kupuju i još kraće da borave napolju. To je za njihovo dobro. A kad se budu približili izbori, e tek onda da im se pokloni ta stotka.

Što se mene lično tiče, predlažem jednu sjajnu ideju, moj skromni doprinos očuvanju ekonomije i umanjenju troškova. Ako gdin Dinkić nije uhapšen i ne nosi zatvorsku uniformu br 0001, onda je predlog sledeći: Sećate se, siguran sam, da nam je guverner, ministar u nekoliko vlada obećao po 1.000 maraka od akcija NIS. To bi danas bilo ekvivalentno 1000 evra.

Imam potrebu, kao savestan građanin ove zemlje da iznesem svoj predlog. Od te sume koja će nam valjda biti isplaćena, odbiti ovih 100 evra. I svi smo na dobitku. Država bi uštedela 500 i kusur miliona evra, a građani bi dobili po 900. Odrekavši se ovog poklona, na taj način bi pomogli državu koja brine o nama. 

I za kraj, pade mi na pamet jedan vic: Pošao ciga u Nemačku na privremeni rad, postroji on tako svoja tri sina i reče najstarijem:
- Ajde reci, šta hoćeš da ti čale kupi kad se obogati u Nemačku?
- Ja bih da mi kupiš harmoniku, da sviram na vašarima, pare da namlatim, familiju da izdržavam!
- Otac reče: Bravo, ti si pravi sin. Upita srednjeg: a šta bi ti da ti kupi čale?
- Srednji reče: Ja bih violinu, da pomognem bratu dok svira na vašarima, velike pare da zaradim, familiju da izdržavam!
- Bravo, bravo, odgovori otac. I obrati se najmlađem: Ajd' reci ti, tebe najviše volim, šta bi ti?
- Čale, ja ću da mi kupiš dva jaja iz Nemačku.
- Sine, a šta će ti jaja???
- Sin: Hoću da kompletiram onaj k...c što ćeš da doneseš ovoj dvojici !!!!

Što bi rekao Lane Gutović: „Ne znam zašto sam Vam ovo ispričao, ali ne može da škodi“.

P.S. Napomena: Vic nema svrhu omalovažavanja ili vređanja bilo koga, već je u pitanju isključivo humor i zabava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati