Srbija

Direktno.rs

28. 12. 2022. 12:08 0

Milosavljević (SSP): Građani na gubitku zbog kasnih reakcija vlasti

Marko Marjanović, v.d. direktora JKP "Komunalne službe" Požarevac, praktično je prihvatio predlog SSP Požarevac na kome insistiramo već tri godine i najavio da će obezbediti iznošenje smeća i u seoskim naseljima - navodi se u izjavi Vladana Milosavljevića, predsednika GrO Stranke slobode i pravde Požarevac, koju prenosimo u celosti.

Nadamo se da će ovaj plan zaista biti realizovan i obećavamo građanima da ćemo pratiti njegovu primenu uz žaljenje što ovaj predlog nije prihvaćen ranije, jer su sa ovim zakasnelim reakcijama na gubitku svi građani. Osim poboljšanja kvaliteta života ljudi u seoskim naseljima, na ovaj način se rešava problem divljih deponija koje direktno ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi.Kada su već prihvatili naš predlog za odnošenje smeća u seoskim naseljima, potrebno je da prihvate i predlog izgradnje regionalne deponije za odlaganje komunalnog otpada u saradnji sa svim opštinama Braničevskog i Podunavskog okruga. Ova vlast deset godina nije uradila ništa povodom ovog projekta, iako su trošili novac na izradu više idejnih rešenja od kojih nijedno nije realizovano, pa se otpad odlaže na divljoj deponiji. I onda se na brzinu donosi odluka o izgradnji deponije u ataru sela Kličevac na potezu koji je arheološki lokalitet. Sve to bez ozbiljne javne rasprave, bez komunikacije sa građanima, bez učešća stručnjaka, uz strahovanje meštana šta će ustvari biti izgrađeno i hoće li biti ispoštovani ekološki standardi.

GO SSP Požarevac se protivi ovakvom načinu donošenja važnih odluka i podržava meštane Kličevca i okolnih sela u nastojanjima da sačuvaju svoje obradivo poljoprivredno zemljište, te da im se životno okruženje dodatno ne zagađuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati