Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 03. 2020. 11:48 5

Ministarstvo: Nije lični, već rejting ministra odbrane

Ministarstvo odbrane reagovalo je na naš tekst "Vučić i Vulin usred vanrednog stanja misle o rejtingu?" i objasnilo da se ispitivanje rejtinga ministra odbrane radi konstantno 10 godina, pa i sada.

- Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, u okviru svojih funkcionalnih nadležnosti, već više od deset godina pribavlja uslugu media monitoringa koji sadrži standardne zahteve - pres-kliping, elektronski kliping, veb-kliping, prenos medijskih objava, naslovne strane štampanih medija, alarm-kliping i eksponiranost ministra odbrane na mesečnom nivou u medijima - kaže se iz Ministarstva.

Podsetimo, na sajtu Ministarstva odbrane, na čijem čelu je Aleksandar Vulin, 25. marta objavljen je predmet javne nabavke "Usluga ispitivanja rejtinga ministara", što je izazvalo negativne emocije građana.

- Ove usluge pribavljaju se na godišnjem nivou, obnavljaju se redovno i transparentno i nisu ni u kakvoj vezi personalno, sa ličnošću koja obavlja dužnost ministra odbrane. Ekponiranost ministra odbrane jedan je od pokazatelja kojima Uprava za odnose sa javnošću meri medijsku prisutnost aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u javnosti - dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane ima objašnjenje zašto je ova javna nabavka sada morala da se sprovede.

- Navedena nabavka uvrštena je u Godišnji plan javnih nabavki Ministarstva odbrane za 2020. koji je donet početkom godine, a njeno pokretanje planirano je za mart mesec. Kako su u uslovima vanrednog stanja sve organizacijske celine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obavezne da realizuju svoje redovne i planske zadatke kao i dodatne zadatke proistekle iz odluke o uvođenju vanrednog stanja Uprava za odnose sa javnošću je u skladu sa zakonom i svojim funkcionalnim nadležnostima pokrenula ovu nabavku.

MO kaže da je ovo jedan od načina sagledavanja i unapređenja rada Uprave za odnose sa javnošću, a opravdanost takve aktivnosti potvrđuje podatak da su MO i Vojska institucija u koju građani imaju najviše poverenje. 

- Ministar odbrane Aleksandar Vulin niti je tražio navedenu nabavku niti ona ima bilo kakve veze sa ličnim rejtingom osobe koja obavlja javnu funkciju, već se odnosi na rejting ministra odbrane ko god da obavlja ministarsku funkciju i jedan je od pokazatelja ukupne medijske eksponiranosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - saopštava ministarstvo i dodaje:  

- Podsećamo javnost da su nas neke redakcije napadale i prethodnih godina za istu stvar, bez obzira što i ostala ministarstva u Vladi imaju iste nabavke, pa je interesantno da im je zanimljivo samo Ministarstvo odbrane. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati