Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

25. 03. 2024. 10:38 4

Za stolice u boji zastave Aleksinac izdvaja 50.000 evra, a fudbal petoligaški

Opština Aleksinac platiće 4.940.000 dinara, odnosno 5.877.492 sa PDV-om firmama Multitek Elektronik iz Leskovca i Musculus iz Beograda za nabavku i postavljanje skoro 2.000 stolica sa naslonima na Gradskom stadionu. Stolice moraju biti postavljene u crvenoj, plavoj i beloj boji čime bi simbolizovale zastavu Srbije, ali i izdržati temperature od minus 30 do 80 stepeni. Na Gradskom stadionu publika trenutno može gledati petoligaški fudbal, jer je najbolje pozicionirani klub OFK Napredak 1929 koji nastupa u zoni "Centar".

Postavljanju stolica na Gradskom stadionu u Aleksincu, prethodiće molersko - fasaderski radovi, a iz Opštine su u javnoj nabavci tražili da pre nanošenja fasadeksa, površine za bojenje budu premazane fasadnom podlogom “rologrund” ili sličnom. Stolice bi trebalo da budu izrađene, kažu od PP (Polypropilene Copolymer) sa UV stabilizatorom, a moraju imati i postojanost na temperaturi od -30 do +80 stepeni, pišu  Južne Vesti.

Boje stolica su crvena, plava i bela, i montiraju se baš tim redosledom tako da simuliraju zastavu naše države. Na zapadnoj (većoj) tribini, stolice se postavljaju u 7 reda, dva reda crvene boje, tri reda plave boje i dva reda bele boje. Na severnoj (manjoj) tribini, stolice se postavljaju u 3 reda, takođe u boji državne zastave, 1 red crvene, 1 red plave, i 1 red bele boje - piše u javnoj nabavci.

Za ugradnju stolica na tribinama stadiona, kažu da je potrebno 1.830 stolica, ali da je izvođač u obavezi da obezbedi po 50 rezervnih u svim bojama, koje će biti iskorišćene nakon, eventualnih oštećenja. Rok za završetak posla, kažu iz Opštine Aleksinac, ne može biti duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Na Gradskom stadionu publika trenutno može gledati petoligaški fudbal, jer je najbolje pozicionirani klub OFK Napredak 1929, koji nastupa u zoni "Centar".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati