Društvo i ekonomija

M. B.

25. 03. 2020. 15:43 0

Građani Deliblata u protestu zbog naseljavanja migranata u tom selu

Na društevnim mrežama pojavio se video snimak iz Deliblata, i kako se navodi, građani su izašli na ulice u znak protesta, jer se u ovom mestu naseljavaju migranti. 

Naime, kako što se može videti na snimcima objavljenim na Tviteru, građani su uznemireni, jer ne znaju da li su migranti koji su pristigli u Deliblat testirani na koronavirusa. 

Korisnik Tvitera koji je podelio pomenute video snimke, objašnjava da je narod izašao na ulice zbog odluke komesarijata za izbeglice, koji su kako piše, bez saznanja i saglasnosti opštinske uprave i bez obaveštavanja meštana sela Deliblata i građana opštine Kovin, doneli odluku o naseljavanju migranata sa bliskog istoka i Afrike.

Jedna mešatnka ovog sela u razgovoru za Direktno.rs rekla je da je Komesarijat za izbeglice doneo odluku o naseljavanju prirodnog rezervata Deliblatska peščara, omladinsko naselje "Čardak", migrantima sa bliskog istoka, te da se meštani tome oštro protive. 

- U šumi blizu Deliblata nalazi se naselje građeno devedesetih godina i tamo su bile izbeglice. Prvo iz Bosne i Hrvatske ,a kasnije i sa Kosova. Posle 2000. su raseljeni, kada je najzad i prodisalo to mesto. Sad je to naša oaza. Deca nam tamo idu na sportske kampove. Postoje staze zdravlja. Komesarijat za izbeglice je bez konsultacija sa bilo kim iz naše opstine odlučio da tu dovede migrante. Selo i okolina je protiv. Danas u 12 čaosva je bio protest i skuplja se peticija online. Mi smo za da naš Čardak bude karantin za obolele od korone, ali za izbeglice ne. Ovo nije azil, ovo je lepota Srbije koju moramo čuvati - kaže naša sagovornica i dodaje da je protest prekinula policija. 

Građani Delibata i okolnih sela, kao i građani Kovina, poručili su da neće odustati u svojoj nameri da istraju i naglasili da neće poštovati odluku o policijskom satu po cenu obračuna sa policijom i vojskom. 

Podsetimo, na teritoriji cele Republike Srbije uvedeno je vanredno stanje zbog širenja epidemije koronavirusa. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati