Društvo i ekonomija

M. B.

04. 03. 2020. 12:04 1

Otac i sestra nastradalog radnika oslobođeni po tužbi direktora "Namenske"

Po presudi Višeg suda u Čačku, Milovan Milivojević i Mirjana Milivojević, otac i sestra nastradalog radnika "Namenske" Milomira Milivojevića, oslobođeni su optužbi po odvojenim tužbama koje je direktor ove državne fabrike vodio u privatnim postupcima protiv njih, saznaje Direktno.rs.

Radoš Milovanović, direktor MB Namenska Lučani tužio je oca nastradalog radnika Milovana Milivojevica zbog "uvreda" iznetih na njegov račun u emisiji Život priča, a sestru nastradalog radnika Mirjanu Milivojević za "uvrede" koje je iznela Milovanoviću u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Naime, Osnovni sud u Ivanjici je prvom presudom oca i sestru nastradalog radnika proglasio krivim i kaznio sudskom opomenim i trebali su da plate sve sudske troškove.

Na prvobitnu presudu Osnovnog suda u Ivanjici Milivojevići su se žalili Višem sudu u Čačku, žalba je uvažena, i postupak je vraćen na ponovno suđenje, na kome su oslobođeni optužbi pred Osnovnim sudom u Ivanjici, što je potvrdio i Viši sud u Čačku na žalbu Radoša Milovanović.

Ovo je samo bio još jedan u nizu pritisaka koje direktor u penziji već 17 godina, Radoš Milovanović, vrši na porodicu Milivojević, koja traži da se utvrde činjenice i okolonosti pod kojima su stradala dva radnika, a među njima i Milomir Milovojević u eksploziji koja je zadesila fabriku 2017. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati