Društvo i ekonomija

24. 02. 2020. 12:50 2

(VIDEO) Šarčević gurao mikrofon i vređao novinare

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prekinuo je danas konferenciju za novinare na Niškom univerzitetu, nakon što su mu novinari televizije N1 i Južnih vesti postavili pitanja u vezi sa razrešenjem dekana tri niška fakulteta, a na njihovo insistiranje da dobiju odgovor, rekao im je: "Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste".

Šarčević je pre toga negirao da je novinarima tih medija još prošle godine obećao odgovor o razrešenju tri dekana zbog korupcije.

- Nisam vam obećao i nemojte da budete "navalantni",  jer nećete dobiti odgovor nikad više - frljao se Šarčević vidno iznerviran.


Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević je nastavio razgovor u istom tonu.

- Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota ljudi, gde ste to naučili - izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta.


Šarčević je na Niškom univerzitetu prisustvovao skupu na kojem je predstavljen okvir za izradu Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine, za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja.

Pitanje koje ga je razljutilo odnosilo se na to što su dekani Fakulteta umetnosti, Gradjevinsko-arhitektonskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu ostali na funkcijama i nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije donela rešenja o njihovom razrešenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati