Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 02. 2020. 09:07 5

Vulin vozio blindirani auto, udario policajca na motociklu?

Tog ponedeljka, 16. septembra 2019, oko 19 časova, iz pravca zgrade Pinka ka gradu Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića spuštalo se blindirano vozilo "audi A8 L" Vojske Srbije u kome se, kako očevici tvrde, nalazio ministar Aleksandar Vulin?

Kada je vozilo stiglo na raskrsnicu sa ulicom Generala Šturma (vila Jelena) skrenulo je levo, ne vodeći računa da ga u tom trenutku obilazi pripadnik policije na motoru. Sudar je bio izuzetno jak, policajac je završio u bolnici gde se danima borio za život, i na sreću u toj borbi pobedio.

Očevici udesa tvrde da je "audijem" upravljao ministar Vulin lično? Kažu da su ga videli kako izlazi sa vozačevog mesta i navodno se trkom upućuje ka okolnom žbunju, gde se sakrio. Posle nekoliko minuta stiglo je na lice mesta novo vozilo vojske u koje je navodno ministar uskočio i koje ga odvezlo sa mesta nesreće. Krivicu za udes je na sebe preuzeo jedan od pripadnika Vulinovog obezbeđenja!

Inače, vožnja blindiranog automobila zahteva posebnu obuku jer se on zbog težine i svih mera zaštite ponaša drugačije u vožnji od običnih automobila.

Poznavaoci prilika u vojsci tvrde da se Aleksandar Vulin izuzetno "loži" na ulogu ministra vojnog i da voli da ponekad sam vozi "blindu". To koliko se uživeo u ulogu ministra vojnog videlo se po odeći koju je počeo da nosi kada je postao ministar, a koja podseća na uniformu. Stručnjaci objašnjavaju da je to posledica velike traume i kompleksa koje ministar ima jer je izbegao služenje vojnog roka.

Da stvar sa udesom bude sumnjivija pobrinule su se "Večernje novosti".

Naime, Novosti su pustile vest o nesreći u 19.32 minuta, ali bez detalja o učesnicima!

Ali, tu se priča ne završava. Na mesto nesreće izašli su pripadnici saobraćajne policije, ali i vojne policije i postavilo se pitanje nadležnosti, odnosno toga ko vrši uviđaj. Atmosfera je bila veoma naelektrisana što zbog lošeg odnosa vojske i policije, što zbog činjenice da policajci nisu znali da li im je kolega podlegao povredama nastalim zbog bahate vožnje vojnog vozila.

Sukob je bio toliki da su se čak repetirali i pištolji. Taman kad je nadležnost razrešena, pojavilo se vojno vozilo koje je želelo da odvuče "audi" sa mesta nesreće, pa je oružje izvađeno i po drugi put! Na kraju se ipak sve završilo bez dodatnih sukoba.

Vojska i MUP bez odgovora na pitanja

U vezi pomenute nesreće, Direktno.rs je 3. februara uputio pitanja Ministarstvu odbrane, ministru Aleksandru Vulinu, ali i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Naime, upitali smo šta se događa sa istragom saobraćajne nesreće, a u kojoj je povređen pripadnik MUP, kao i zbog čega u vezi sa ovim sudarom nije bilo zvaničnih saopštenja nadležnih. 

Međutim, odgovor na ova pitanja nikada nismo dobili. Moraćemo da sačekamo neka druga vremena, da bi se istina o ovom događaju napokon saznala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati