Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

13. 02. 2020. 14:53 1

"Srbija neće biti usko grlo za migrante"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas u razgovoru sa svojim mađarskim kolegom Šandorom Pinterom da Srbija svakako neće biti usko grlo u kom će se skupljati migranti u nemogućnosti da odu u neku od država EU i da MUP jača kapacitete granične policije upravo kako bi sprečio i ulazak iregularnih migranata u Srbiju i ojačao i spoljne granice Evrope, saopšteno je iz srpskog ministarstva.

Stefanović je o ovoj temi danas razgovarao sa Pinterom nakon što su obišli Granični prelaz Horgoš.

- Za nas je uspostavljanje čvrste kontrole na našim granicama i ozbiljno unapređenje kapaciteta granične policije u cilju suzbijanja svih vidova kriminaliteta, ne samo onog koji je vezan za iregularne migracije, jedan od apsolutnih prioriteta naše zemlje i naravno posebno Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da Srbija ceni podršku koju Mađarska pruža Srbiji na putu evropskih integracija i u dostizanju visokih standarda koji Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da ima u tom procesu.

Rekao je da je sa ministrom Pinterom razgovarao o tome kako Mađarska i EU mogu da pomognu Srbiji na sprečavanju iregularnih migracija. Stefanović je rekao da Srbija na ozbiljan i odgovoran način pristupa migrantima koji se nalaze na njenoj teritoriji, "ali uz jasnu poruku da kršenje zakona nije dobrodošlo i nije nešto što će se tolerisati".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati