Društvo i ekonomija

12. 02. 2020. 12:45 1

Poslanici o novim sudijama, napadi na Majića

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju listu kandidata za sudije, a u toj raspravi poslanik vladajuće koalicije Marjan Rističević predložio je danas da se u sudove ubace kutije slične glasačkim kako bi gradjani mogli da ubacuju primedbe i ocenjuju koliko su zadovoljni radom sudova.

Lider Narodne seljačke stranke predložio je da studenti Pravnog fakulteta analiziraju primedbe građana i podnesu izveštaj, kako bi i javnost i nadležni stekli uvid u stanje pravosuđa jer se njemu, kako je rekao, građani svakodnevno žale.

Rističević je najviše govorio o sudiji Miodragu Majiću i nekoliko puta ponovio da je sudija bavi politikom i da u medijima gostuje više od lidera političkih stranaka.

On je ponovo ocenio da su Majićeve presude "skandalozne" i više puta podvukao da je oslobodio takozvanu Gnjilansku grupu i osvedočenog pedofila.

Rističević je dodao da se sve što kaže smatra pritiskom na pravosuđe, a kad sudija komentariše rad poslanika, onda se ništa ne dešava, i pitao: "pa šta ako sam komentarisao presude Majića" te dodao da "sudijska nezavsnost nije božanska".

O sudiji Majiću govorila je i poslanica Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević koja je ocenila da Majić "ima potrebu da neprestano napada predsednika Aleksandra Vučića, vladu i SNS", i da ih je kritikovao čak i kad su uveli doživotni zakon za ubice dece.

Poslanica SNS-a rekla je da je nagrada "Doprinos godine Evropi" koju je Majić dobio - politička i da je to shvatila kada je videla da je drugi dobitnik rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Na dnevnom redu sednice je predlog da zbog isteka mandata prestane funkcija predsednicima Privrednog suda u Somboru, osnovnih sudova u Dimitrovgradu, Lebanu, Zrenjaninu i Šidu, kao i prekršajnih sudova u Pančevu, Trsteniku i Čačku, a istovremeno se 70 kandidata prvi put bira na sudijsku funkciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati