Društvo i ekonomija

Ljubica Stanković

05. 12. 2019. 10:30 0

BRAT OLIVERA IVANOVIĆA ZA DIREKTNO Optužnica je bez izvršioca i nalogodavaca

Optužnica za Oliverovo ubistvo, koja se pre dva dana pojavila u medijima, a u kojoj se šest osoba tereti za umešanost u izvršenom delu, odnosno informacije koje se nalaze u njoj potpuno su šture, rekao je za Direktno.rs Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative sloboda, demokratija, pravda (SDP).

Prema Ivanovićevim rečima, u njoj se ne pominju izvršioci i nalogodavci, nego niz drugih krivičnih dela.

- Informacije o optužnici smo dobili preko medija, a ono što je opisano u toj optužnici je vrlo šturo, što me i ne iznenađuje. Nisam upućen u sve dokaze koji su izvedeni i predloženi od strane Tužilaštva, te ne mogu mnogo govoriti o tome, ali ono što je činjenica je da se ne pominju izvršioci i nalogodavci, nego niz nekih drugih krivičnih dela koja se negde u kontekstu dovode u vezu sa ubistvom, ali se ne radi o samom ubistvu, izvršiocima, nalogodavcima i onima koji su najdirektnije povezani s tim. Optužnica još uvek nema infomaciju da je zvanično predata sudu. Poslednja informacija bila je da je ona data na prevođenje - rekao je Ivanović za Direktno.rs.

O umešanosti Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, za koju se sumnjiči da je bila svesna da su kamere ispred sedišta Ivanovićeve partije bile isključene i da ih je odmah nakon ubistva uključila, Miroslav kaže da nije sklon da veruje u njenu umešanost.

- Poznajem je kao njegovog (Oliverovog) vernog saradnika već mnogo godina i kao ličnu prijateljicu. Nikakve informacije o njenoj umeštanosti ni jednog trenutka nisu ugledale svetlo dana, tako da ne znam o čemu se radi. Možda nekome odgovara takav podatak, mada ne vidim kakvu bi posledicu to proizvelo i šta bi moglo biti iza toga - rekao je Ivanović.

Oliverov brat je istakao da ono što posebno ljuti njega i njegovu porodicu je količina vremena koja je prošla od ubistva.

- Posle ovoliko vremena od samog ubistva postoji baš malo konkretnih dokaza. O ovoj grupi ljudi koja je obuhvaćena optužnicom za određene inkriminacije koje se dovode u kontekst ubistva, a ne sam čin ubistva, pogrešno je misliti da će porodicu i celokupnu zainteresovanu javnost umiriti. Ova optužnica jedino može da posluži ako se istovremeno dođe do nekih dokaza i ako se saznaju neke stvari koje bi išle u prilog onome pravom, na čemu treba da se radi - zaključio je brat ubijenog Ivanovića.

Podsetimo, na Olivera Ivanovića pucano je sa šest hitaca iz automobila marke "Opel astra", bez registarskih tablica i sa zatamljenim staklima, čiju nabavku je pomogao pripadnik Kosovske policije sa severa.

Skoro dve godine nakon njegovog ubistva, kosovsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv šest osoba, koje se sumnjiče za umešanost u njegovo ubistvo. Trojica osumnjičenih se već nalaze u pritvoru, a među njima su i pripadnici kosovske policije sa severa.

- Optužnice su podignute protiv N.S., M.R., S.A., D.M., Ž.J. i R.B. za krivična dela: "učešće u organizovanju kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja", "podrška u izvršenju krivičnog dela", "teško ubistvo", "neovlašćeno posedovanje i upotreba oružja", "odavanje službene tajne", "zloupotreba zvanične dužnosti u saizvršilaštvu" i "manipulacija dokaza" - navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva Kosova.

U optužnici takođe piše da je za Milanom Radoičićem, jednim od potpredsednika Srpske liste i Zvonkom Veselinovićem izdat međunarodni nalog za hapšenje zbog upravljanja kriminalnom grupom od 2011. godine. Svi osumnjičeni i uhapšeni u slučaju ubistva Olivera Ivanovića su prema optužnici delovali kao deo ove organizovane kriminalne grupe sa strukturom, hijerarhijom i definisanim ulogama, sa svrhom da počine jedno ili više krivičnih dela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati