Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

11. 11. 2019. 10:30 2

Mali: Najradije bih pocepao doktorat, napisaću drugi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.

Mali je ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega "najradije pocepao taj doktorat".

On je rekao da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima. Kako je kazao, sve je to radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.

"Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi...pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović...Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje", rekao je Mali za Pink televiziju.
I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat. A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.

"Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan...", rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.

Podsetimo, rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović prethodno je izjavila da je zbog previda u tumačenju propisa nepohodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra i izvinila se studentima i javnosti za učinjeni previd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati