Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

23. 10. 2019. 20:21 0

Kancelarija: Na Kosovu nema uslova za fer suđenje Srbima

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju pozvala je danas međunarodne misije u Prištini da "pomno prate" slučaj Nenada Arsića, uhapšenog na prelazu Merdare zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nad Albancima, jer kako je ocenila, "na Kosovu i Metohiji nema uslova za fer suđenje Srbima.

Iz tog tela Vlade Srbije su ocenili da "u atmosferi političke radikalizacije u Prištini i sve otvorenijih šovinističkih izjava i poteza tamošnjih političkih aktera, ne postoje pretpostavke da se ovaj predmet procesuira u skladu sa osnovnim demokratskim standardima".

- Iskustvo nas je naučilo da gotovo svi postupci ove vrste bivaju okončani oslobađanjem osumnjičenog, i to nakon višemesečnih pritvora, i smatramo da je i ovaj slučaj deo kampanje kojom treba da se smanji revolt i nezadovoljstvo albanske javnosti na Kosovu i Metohiji zbog početka rada specijalnog suda za zločine OVK- stoji u saopštenju.

Dodaje se da "u atmosferi u kojoj se Srbi hapse, a onda se drže u pritvoru na osnovu paušalnih ili lažnih optužbi, nema prostora za dijalog i sporazumno rešavanje problema".

- Srbi su tokom sukoba na Kosovu i Metohiji branili svoju zemlju i ognjišta, i ne sme se dozvoliti da ljudi budu krivično gonjeni zato što su branili svoje kuće i porodice - ocenili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor državljaninu Srbije Nenadu Arsiću zbog sumnje da je tokom sukoba na Kosovu počinio ratni zločin, preneo je ranije danas portal "Kosovo onlajn".

Arsić je juče uhapšen na prelazu Merdare dok je iz Čaglavice putovao ka Nišu, gde živi sa porodicom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati