Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

27. 09. 2019. 17:18 0

Odbranimo reke Stare planine: Tražimo od Vučića da se odustane od izgradnji MHE

Aktivisti Grupe "Odbranimo reke Stare planine" zatražiće od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se odustane od koncepta mini hidrocentrala na teritoriji čitave Srbije, na sastanku zakazanom za sutra u Beogradu.

 

Jedan od aktivista Aleksandar Panić rekao je Beti da će predsednika Srbije podsetiti šta su mini hidrocentrale i šta su u Srbiji prouzrokovale.

- Ukazaćemo na nesagledive štete po biodiverzitet, od uništavanja zadnjih strateških resursa Srbije pa sve do minornog uticaja na energetski balans Srbije kroz obnovljive izvore energije. Prezentovaćemo dokaze tih tvrdnji i tražiti da se u najkraćem roku odustane od koncepta MHE na teritoriji čitave Srbije kao i da se pristupi sanaciji već učinjenih šteta uz sankcije prema svima koji su ih prouzrokovali - rekao je Panić.

On je dodao da je u nedelju, 29. septembra zakazan još jedan protetsni skup u selu Topli Do na Staroj planini.

- Skup u Toplom Dolu se organizuje snagom samih meštana i predstavnika njihove mesne zajednice uz pomoć aktivista angažovanih na odbrani reka Stare planine. Skup će biti finale jednomesečne blokade saobraćajnice, prilika da se ponove svi stavovi prema MHE izgradnji na Staroj planini. Možda će skup biti prilika i da se objave neke dobre vesti iz državnih institucija ili da se ljudi mobilišu na dalje samoorganizovanje ukoliko one izostanu - istakao je Panić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati