Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

17. 09. 2019. 15:11 0

POLICIJA KRŠI PROPISE Kad je autobus na stanici, možete da obilazite preko pune linije

Dugogodišnji problem gužvi u beogradskom saobraćaju, koje nastaju nemogućnošću vozača da obiđu vozila GSP-a na stanici, trebalo je da bude rešen stupanjem na snagu Zakona o bezbednosti saobraćaja 11. decembra 2009. godine. Ipak, negde je zaškripalo.

Iako Zakon o bezbednosti saobraćaja, dozvoljava da se autobusi gradskog prevoza obiđu i kada je pored njih puna linija, vozači se često suočavaju sa time da im policijski službenici za to obilaženje napišu kaznu. Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, za Direktno.rs kaže da je zakonski taj problem regulisan.
- Stupanjem na snagu Zakona o bezbednosti saobraćaja taj problem je trebalo da bude rešen. Obilazak autobusa GSP-a na stajalištu, i pored pune linije, dozvoljen je već deset godina - rekao je Okanović.

Kako je objasnio, on problem ne vidi u zakonskim regulativama, već u sprovođenju Zakona.
- To je problem nepoznavanja zakonskih propisa od strane policijskih službenika, nije problem u Zakonu. Ja znam za taj problem, ali tu je problem što policijski službenici ne postupaju u skladu sa Zakonom - objasnio nam Okanović.

Ipak, kako kaže, u poslednje vreme bi trebalo da bude sve manje ovakvih problema, jer se u prethodnom periodu radilo na tome da se policijski službenici približe pravnim normama, koje bi trebalo da se primenjuju.
- Konačno su se policajci upoznali sa time i to nije više nešto što je nepoznato među policijskim službenicima - zaključio je za Direktno.rs Damir Okanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati