Tenis

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2024. 07:18 0

Fricu američki maraton za finale US opena!

U duelu dvojice američkih tenisera u polufinalu US opena, kao pobednik je izašao - Tejlor Fric. Momak iz Kalifornije nadjačao je Frensisa Tijafoa i osvojio je osam od poslednjih devet gemova za trijumf 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1.

Fric će se u finalu sastati sa Janikom Sinerom, koji je u tri seta izbacio Džeka Drejpera. Dosad su se Fric i Siner sastali dvaput, oba puta u Indijan Velsu - 2021. godine slavio je Amerikanac, a dve godine kasnije Italijan.

Prvi set je bio rolerkoster, u šest od deset gemova videli smo makar jednu brejk loptu, a na kraju je Tijafo bio taj koji je bio mirniji u većem broju ključnih poena. Fric je poveo sa 3:0, ali onda se Tijafo pokrenuo i osvojio pet gemova u nizu, pritom spasavajući po brejk loptu u dva svoja gema.

Bilo je mnogo razloga za uzbuđenje, ali atmosfera na Ešu nije bila uzavrela. Dodatno je splasla kada su gemovi u drugom setu počeli da zuje - u prvih devet gemova teniseri na riternu su zbirno uzeli tri poena.

Onda je Fric izvršio pritisak, Tijafo je spasao jednu set loptu servisom u telo i došao do 5:5, ali je na 5:6 odigrao katastrofalan gem i izgubio ga bez dobijenog poena - 7:5 Fric.

Nije mnogo tugovao Tijafo, briljantnom forhend paralelom pravi viner na brejk lopti već u prvom gemu, a onda se ušlo u režim rada iz drugog seta, tj. u vrlo brze gemove.

Tijafo je lako čuvao brejk viška sve do 5:4, kada Fric izvrsnom defanzivom i potom sjajnim riternom stiže do 0-30. Umesto da tada izvrši dodatni pritisak, Fric je počeo da poklanja, pravio je jeftine greške, a 26-godišnji Tijafo je poveo sa 2-1 u setovima.

Četvrti set protekao je slično kao i drugi. Nije bilo šansi za brejk sve do same završnice, a pri zaostatku 4:5 i vođstvu 40-15 Tijafou se pomračio um. Dve dvostruke greške u nizu, ram forhendom i drop šot u dno mreže, pa je Fric izjednačio na 2-2 u setovima.

Četvrti set protekao je slično kao i drugi. Nije bilo šansi za brejk sve do same završnice, a pri zaostatku 4:5 i vođstvu 40-15 Tijafou se pomračio um. Dve dvostruke greške u nizu, ram forhendom i drop šot u dno mreže, pa je Fric izjednačio na 2-2 u setovima.

Serija osvojenih poena Frica se nastavila u petom setu, uzeo je još sedam poena, poveo 1:0 i došao do 0-40. Koristi treću brejk loptu odličnim bekhend riternom i lako potvrđuje brejk za 3:0. Nije popuštao Fric, u narednom gemu Tijafo na brejk lopti pravi duplu grešku, baca reket i to je praktično bio kraj.

Osim prvog slem finala, Fric je obezbedio i povratak u top 10, dok je Tijafo drugi put u karijeri zaustavljen u polufinalu US opena, posle 2022.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati