Tenis

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2024. 07:00 0

Siner je u finalu US Opena

Prvi teniser sveta Janik Siner drugi put će se ove sezone boriti za trofej Grend slema pošto je pobedom nad Džekom Drejperom od 7:5, 7:6(3), 6:2 uspeo da se domogne finala US Opena!

Usled turbulentnog momenta i priče oko dopinga, nisu mu mnogi predviđali lak put do završnog meča u Njujorku, ali je Italijan sve bolje igrao kako je vreme odmicalo i kako su ostali favoriti napuštali takmičenje.

U polufinalu se sastao sa Drejperom kojem je ovo prvi put u životu da se dokopao ove faze takmičenja, ali je to učinio bez ijednog izgubljenog seta.

Ipak, bio je Britanac na teškim mukama da isprati tempo i pratio ga je sve do trećeg seta kada je posustao i propustio Sinera ka finalu.

Italijanski igrač će imati priliku da dođe do druge Grend slem titule, a za nju će se boriti protiv Tejlora Frica ili Frensisa Tijafoa koji će od jedan čas posle ponoći po srpskom vremenu imati svoj okršaj.

Pošteno je momak iz Velike Britanije pristupio zadatku i nije se uplašio situacije.

Došlo je do razmena brejkova u sedmom i osmom gemu, uzvratio je Drejper i podigao temperaturu na Artur Ešu (4:4).

Ipak, jedno dugo remplanje u 11. gemu vraćalo je Džeka konstantno na djus, čak četiri puta, a na trećoj brejk lopti je popustio otpor i Siner je došao do 1:0 u setovima.

Sa druge strane, ono što se može istaći jeste da je Italijan imao 65 odsto prvog servisa, 77 odsto osvojenih poena kod prvog uvodnog udarca i 74 odsto kod drugog servisa.

Da su mu brojke bile manje, verovatno bi protivnik imao veće šanse, ali pod ovakvim uslovima nije bilo moguće za Drejpera koji je u jednom momentu i povraćao na terenu, pa je morala igra da se prekida kako bi se beton očistio.

U jednom momentu je italijanski teniser uplašio svoje fanove i zadržao se za nogu, ali je nastavio jakim intezitetom koji je dao sliku da nije bilo na kraju ništa ozbiljno.

Upravo onaj uzvrati brejk u prvom setu je bio jedini od Drejpera, nakon čega je imao još jednu u drugom setu koju nije iskoristio.

Sve u svemu, treći set je bio već onakav kakav bi se inače očekivao u duelu ove dvojice, ali ćemo više gledati sigurno od Britanca u nastavku.

Što se tiče Sinera, posle osvojenog Australijan Opena, ponovo uspeh na betonu i čekanje još jednog duela koji bi mogao da ga proslavi, a biće vatreno shodno tome da će mu protivnik sigurno biti Amerikanac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati