Tenis

[ Izvor: Mediji ]

04. 09. 2024. 22:21 0

Drejper impresivno do polufinala US Opena

Britanac Džek Drejper plasirao se u polufinale US Opena.

On je kao 25. nosilac savladao desetog na svetu, Australijanca Aleksa de Minora, 6:3, 7:5, ... i po prvi put će igrati za plasman u finale u Njujorku.

Tako je na impresivan način došao do četiri najbolja na Flašing Medouzu, bez izgubljenog seta od početka turnira. Snažnim servisima i agresivnim udarcima sa osnovne linije, levoruki Drejper je uspeo da probije inače čvrstu odbranu Australijanca i ovo mu je svakako najveći grend slem uspeh u karijeri.

U početnom setu, u prva četiri gema, videli smo tri brejka, ali dva je napravio Drejper koji je potom poveo sa 4:1. Na 5:2 nije iskoristio četiri set lopte, ali ja potom u narednom gemu ukupno šestu pretvorio u 6:3 i vođstvo u meču. Imao je više problema u drugom setu, iako je opet prvi došao do brejka i potom prednosti od 3:1.

Na 4:2, nije iskoristio pet brejk lopti i u narednom gemu je kažnjen, pošto je De Minor brejkom stigao do 4:4. Drejper je u finišu u 11. gemu došao do novog brejka i potom do 7:5 i 2-0 u setovima.

U trećem setu, Britanac je do brejka došao u petom gemu za 3:2m da bi potom spasao dve brejk lopte i poveo sa 4:2. Novi brejk u 5:2 presudili su De Minoru, pošto je Drejper potom lagano odservirao za pobedu.

Džek će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Janika Sinera i Danila Medvedeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati