Tenis

[ Izvor: Mediji ]

04. 09. 2024. 07:14 0

Zverev ispao, Dimitrov predao, Amerikanci u polufinalu US Opena

Frensis Tijafo plasirao se u polufinale US opena, nakon što mu je Grigor Dimitrov predao susret četvrtfinala. Amerikanac je tako ponovio rezultat iz 2022. godine, a rival u borbi za finale biće mu zemljak Tejlor Fric, koji je eliminisao Sašu Zvereva.

Tijafo je slavio na stadionu "Artur Eš", a u trenutku predaje rezultat je bio 6:3, 6:7 (5), 6:3, 4:1. Na terenu su bili malo više od tri časa. On je prvu brejk loptu u duelu sa Dimitrovim propustio u maratonskom trećem gemu, ali je zato četvrtu šansu iskoristio u petom gemu.

Bio je siguran na svom servisu, da bi u devetom gemu uspeo da materijalizuje četvrtu set loptu u gemu na servis rivala.

Nastavio je u istom ritmu i u drugom periodu, oduzeo je servis Bugarinu u četvrtom gemu, međutim, Griša je ubrzo uzvratio.

Obojica su imala u finišu drugog seta još po jednu šansu za brejk, ali je na tome ostalo, tako da se pristupilo taj-brejku.

Obeležio ga je prelepi bekhend pasing-šot po paraleli Dimitrova, koji je serijom 3:0 prelomio ovaj deo igre i izjednačio rezultat.

Tijafo se nije uzdrmao, u petom gemu trećeg seta je stigao do brejka, da bi u deveto, na set lopti, Dimitrov odservirao duplu grešku.

Ubrzo je tražio lekarski tajm-aut zbog problema sa levom butinom i tada je zapravo bilo jasno da je meč postao jednosmerna ulica.

Nadao se preokretu i čudu Dimitrov, ali nakon pretrpljenog brejka početkom četvrtog seta, bilo je jasno da nade nema, tako da je nakon petog gema odlučio da preda.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati