Tenis

Milan Zarić

02. 08. 2024. 20:53 7

NOVAK U FINALU Ima medalju u džepu, a sad - JURIŠ NA ZLATO!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara! Nole je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:2, pa je osigurao medalju! U džepu ima sigurno srebro, kojim se nikako neće zadovoljiti, već će u duelu protiv Španca Karlosa Alkaraza jurišati na ono što mu u karijeri nedostaje - olimpijsko zlato.

Konačno je Novak u finalu Olimpijskih igara - u kom nikada do sada nije igrao. I na kakav je način to uradio, lakom pobedom protiv Muzetija, kome je prepustio samo šest gemova.

Đoković je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije, pa je u prvom setu napravio brejk u pravom trenutku, u desetom gemu, što mu je donelo i prednost u setovima.

A onda je sve potvrđeno u drugom setu, koji je bio priča za sebe. Počelo je neverovatno, jer smo u prva četiri gema videli četiri brejka, bilo je tu nervoze, svađe sa sudijama i timom, ali je sve to Novak ostavio iza sebe, pa je onda jurnuo još jače ka pobedi, do koje je na kraju i došao na neverovatan način.

Otišao je tako u finale Novak Đoković, pa će protiv Karlosa Alkaraza igrati za ono što mu u karijeri nedostaje - olimpijsko zlato.

Drugi set: Đoković - Muzeti 6:2

0:1 - Užasan gem za Novaka. Silno se ispromašivao u ovom gemu, napravio je čak četiri greške i bio je vidno nervozan zbog vetra, pa se stadionom prolomio glasan urlik. Sve je to doprinelo brejku Muzetija u ranoj fazi seta.

1:1 - Novak se ekspresno vratio! Nije dozvolio Muzetiju da mu umakne na početku gema, pa je posle 30:0 vezao četiri poena i poravnao rezultat.

1:2 - Nije dobro - Novak je još jednom u ovom setu izgubio servis. Bio je nervozan, svađao se sa sudijom, što je očigledno uticalo i na njegovu igru, pošto je duplom servis greškom poklonio brejk loptu rivalu, koji je takav poklon i iskoristio i došao je do novog brejka.

2:2 - Kakav drugi set na "Šatrijeu"! Novak je ponovo uspeo da uzvrati udarac rivalu, koji je bio pod pritiskom, pravio je duplu grešku, grešio je, što je Nole iskoristio da ponovo poravna.

3:2 - Konačno jedan miran gem. Đoković je sve kontrolisao, došao je brzo do 40:15 i onda prvu gem loptu iskoristio da prvi put povede u drugom setu.

4:2 - Bravoooo! Ušao je Novak očigledno u ritam, pa je ponovo izvršio pritisak na Muzetija. Došao je do dve vezane brejk lopte koje je Italijan spasao, ali je brzo došla i još jedna. Nju je Đoković iskoristio, pa je posle ispucavanja loptice u aut Lorenca Muzetija došao do velike prednosti.

5:2 - Lako je potvrđen brejk i Novak je sada na gem do finala i obezbeđene olimpijske medalje!

6:2 - GOTOVO JE! NOVAK JE U FINALU!

Prvi set: Đoković - Muzeti 6:4

1:0 - Počelo je dobro - Novakovim gemom. Došao je naš teniser brzo do 40:15, međutim onda su se pojavile komplikacije, dve loptice su poslate u mrežicu za izjednačenje, ali se Nole nije dao - vezao je dva gema i poveo.

1:1 - Nije služio servis Muzetija na startu, budući da je sve poene osvojio na drugi servis, ali ga to nije ugrozilo u ovom gemu. Slao je Novaku "gromove" iz forhenda, pa je drugi reket planete nije imao čemo da se nada.

2:1 - Nije bilo sada nimalo jednostavno, jer je Italijan opasno zapretio, budući da je došao do 30:40 i brejk lopte. Ali, uspeo je Novak da odgovori, odličnim udarcima je terao Muzetija na greške, pa je vezao tri poena i sačuvao servis.

2:2 - Au, kakvu je šansu imao Novak! Došao je do tri vezane brejk lopte, međutim nijednu nije uspeo da iskoristi, a čini se da je kod treće bila najbolja šansa, pošto se ušlo u razmenu, ali je Đoković poslao lopticu u aut. Onda je Novak došao do još jedne šanse, međutim i to je Muzeti neutralisao i "čišćenjem linija" je došao do gema.

3:2 - Ovo je baš bilo bitno - Novak nije dozvolio da "potone" posle propuštenih šansi, pa je gem uzeo lako, sa nulom.

3:3 - Za razliku od prošlog servis gema, ovaj je bio lak za Muzetija. Novak je u njemu uzeo samo jedan poen, pa je Italijan lako sačuvao servis.

4:3 - Još jedan ubedljiv gem. Novak ga je odigrao autoritativno, pa rival nije imao čemu da se nada.

4:4 - Bila je ovde šansa, jer je Nole došao na 15:30, nadali su se mnogi da bi mogao da izvrši preko potreban pritisak na rivala, međutim uspeo je da iščupa ovaj gem Lorenco Muzeti.

5:4 - Nije sada išlo sve glatko, jer je Muzeti uzeo dva poena i došao do 30:30, ali je onda usledio Novakov as posle drugog servisa, kao i izlazak na mrežu koji je okončan tako što je Italijan lopticu poslao u aut.

6:4 - TO JE TO! Novak je uzeo prvi set! Delovalo je da sve ide glatko po Muzetija, jer je bez neke drame došao do 40:0, ali je onda došlo do buđenja Đokovića. Išao je malo po malo, došao je do izjednačenja, ušla je tada i voda u uši Italijanu, koji je čistu loptu poslao na reket Novaku, a onda je i greškom iz slajsa poklonio Noletu set.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati