Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

12. 06. 2024. 12:25 0

Dejvis Kup se vraća u Beograd nakon sedam godina

Želja reprezentativaca Srbije je ispunjena - Dejvis kup se vraća u Beograd posle sedam godina. Meč za opstanak u Svetskoj grupi biće organizovan sredinom septembra (treba da se tek odluči da li će to biti 13-14. ili 14-15) a protivnik će biti Grčka. Pobednik ostaje u eliti i već dogodine može da se nada borbi za Salataru. Poraženi se seli u "drugu ligu" pa ga i naredne sezone čeka utakmica za promociju.

Ono što još nije sigurno je u kojoj će dvorani susret biti odigran, mada je najlogičnije da to bude Pionir. Ovaj objekat je bio domaćin onih kultnih mečeva iz osamdesetih kada je Slobodan Živojinović predvodio jugoslovensku reprezentaciju, a i poslednji duel u Beogradu, 2017. protiv Španije, bio je odigran u njemu.

Kada bi bilo sigurno da će Novak Đoković igrati, verovatno bi i Arena bila kandidat ali poznato je da se ovaj meč Dejvis kupa igra posle Ju-Es opena i da će učešće najboljeg tenisera svih vremena najviše zavisiti od njegovog umora posle tog, kao i ostalih velikih takmičenja koja mu prethode. Bez njega bi Arena bila sablasno prazna i zato je teško poverovati da je neko spreman na takav rizik.

Baš zato što se Ju-Es open održava u sedmici koja prethodi duelu sa Grčkom, za podlogu je izabran beton identičan onom na Flašing Medouzu. Uostalom, takvi uslovi i više odgovaraju našim teniserima nego Stefanosu Cicipasu, ako on uopšte bude igrao. Prvi reket Grka je najbolji na šljaci.

Rano je još za procene ko će igrati, ali je jasno da je srpska ekipa mnogo kvalitetnija, kao i da gosti nemaju šta da traže ako trostruki šampion Monte Karla ne bude došao. Osim Cicipasa koji je posle Rolan Garosa pao za dva mesta i sada je 11, niko od njegovih zemljaka nije ni u prvih 400 na svetu. Drugi reket Grčke je Stefanos Sakelaridis na 432. mestu. Samo je još Aleksandros Skorilas u prvih hiljadu na 713.

Srbija je zimus prvi put posle 2018. igrala kod kuće, a za domaćina je bilo izabrano Kraljevo. Posle veoma slabe igre Orlovi su poraženi od Slovačke sa 4:0 i umesto da odu u polufinalnu grupu u Valensiji, kao prethodnih godina, moraće u septembru da se bore za opstanak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati