Tenis

[ Izvor: Mediji ]

22. 05. 2024. 20:50 1

Novakova rođendanska pobeda

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Ženevi. Đoković je savladao Janika Hanfmana iz Nemačke sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Nakon 26 minuta igre protiv Janika Hanfmana, Novak je servirao za osvajanje prvog seta, a pri rezultatu 40/40 u devetom gemu igra je prekinuta zbog kiše koja muči igrače i organizatore od prvog dana turnira.

Novak je napravio brejk u šestom gemu, za vođstvo 4:2, iskoristivši treću set loptu u gemu, ali je zatim i sam morao da spašava dve.

Hanfman je smanjio na 5:3 i pružao pristojan otpor u gemu u kome Novak servira za osvajanje prvog seta, ali nastavak je morato da sačeka prestanak kiše.

Imao je Novak set loptu, ali je Hanfman odlučio da se i on nešto pita pa je i pre i posle pauze naterao Đokovića da se malo i pomuči i da spasi pet brejk lopti pre nego što je poveo 1:0 i to nakon pto je do druge set lopte došao prvim as servisom u duelu.

Mučio se Novak početkom drugog seta, na momente delovao nezainteresovano, istezao se, izgubio brejk i onda sve samo okrenuo na drugu stranu i na terenu se pojavio pravi Novak.

Ali je u petom gemu uspeo da se rezultatski vrati u drugi set, vezao je pet osvojenih gemova, uz još jedan brejk, i poveo 5:3, paa dodao još jedan i završio meč.

U četvrtfinalu će Novaku rival biti bolji iz duela u kome se sastaju Talon Grikspor i Denis Šapovalov. Ko god da bude rival, meč će početi u 15.30.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati