Tenis

[ Izvor: Mediji ]

28. 03. 2024. 13:16 0

Pilić se rasplakao kad je pričao o Novaku

Nikola Pilić, jedan od prvih trenera Novaka Đokovića, se rasplakao na promociji filma kada je govorio o najboljem teniseru ikada.

Dokumentarni film "Nikola Pilić - Legenda" u režiji Željka Mirkovića imaće regionalnu premijeru u takmičarskom programu 71. Martovskog festivala, 28. marta od 20.30 u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Pilić je bio veliki teniser, ali i čovek koji je pogurao Đokovića do samog vrha profesionalnog tenisa.

- Njega smo prihvatili… Novaka smo primili kao, znajući šta se dešava ovde u Srbiji… Izvinite što su emocije izvirile iz mene. Novak kao čovek i kao igrač je specijalna persona. Bio sam uveren da će biti internacionalni igrač. Njegov kvalitet kao igrača i čoveka je izuzetan, to smo videli supruga i ja - rekao je Pilić.

Đoković je čovek koji treneru daje zahvalanost, najviše od svih, nastavio je Hrvat.

- Kao trener sam bio ponosan što sam dobio dijamant koji mogu da brusim, sa njim sam došao u Beograd pre 20 godina, sada on ima 37. Da sam u 75. godini ostavio nešto iza sebe. Bojkot Vimbldona, iz korena smo promenili tenis, tretirali su nas igrače loše, od tada smo dobili poštovanje od tih ljudi. Počeli su da grade stadione, širili, mi smo bili plaćeni 50 funti, a Vimbldon je zarađivao 100 miliona funti. Ali to nije važno. Sada na Australijan openu imate 1,4 miliona gledalaca. Dobio sam mogućnost da treniram najvećeg svih vremena, a Novak je dobio tek trećinu medijske izlozenosti u odnosu na ono što je uspeo. Da pet puta budeš izabran Kao najbolji sportista sveta - dodao je Pilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati