Tenis

Direktno.rs

21. 02. 2024. 07:19 1

Alkaraz predao meč posle DVA GEMA (VIDEO)

Prvi meč Karlosa Alkaraza u Rio de Žaneiru trajao je samo dva gema. Španac je već u drugom poenu protiv Brazilca Monteira iskrenuo skočni zglob, probao da igra, ali je posle deset minuta morao da baci belu zastavu. Rezultat je bio 1:1.

- Nije tako strašno - utešio je Španac navijače, pa nastavio:

- Fizioterapeuti su mi rekli da nije ozbiljno. Osetio sam veoma jak bol kada sam pao. U tom trenutku sam se veoma loše osećao i znao sam da će biti komplikovano da nastavim. Rekao sam timu da ću probati dva gema i ako ne budem mogao, predaću se. Da sam nastavio, bilo bi mnogo gore.

Alkaraz kaže da je zglob iskrenuo svojom krivicom.

- Nije do terena, nego do mog pokreta kada sam menjao pravac. Takve stvari se događaju, nisam prvi kome se tako nešto desilo. Mnogo je tenisera imalo takav maler.

Sada počinje bitka lekara sa vremenom. Alkaraz ima zakazanu egzibiciju sa Rafaelom Nadalom u Las Vegasu za 11 dana u režiji Netfliksa. Nije teško pogoditi na kakvim iglama se nalaze organizatori jer nijedan od učesnika nije zdrav. Nadal se povukao pre sedam dana sa ovonedeljnog turnira u Dohi, a sada je i Alkarazovo učešće neizvesno.

- Uradiću sve što je neophodno da igram u Las Vegasu -istakao je španski teniser i dodao:

- Sada me boli kada hodam, ali ću krenuti postepeno. Danas ću se odmarati a sutra ću obaviti testiranja.

Tako je Alkaraz prilično neuspešno završio južnoameričku turneju i sada mu je ugroženo drugo mesto na svetu. Prošle godine je osvojio titulu u Buenos Ajresu i igrao finale u Riju, a sada je zaustavljen u polufinalu prvog turnira i prvom kolu drugog. Uz to, brani šampionski pehar na mastersu u Indijan Velsu, od 6. marta, a pitanje je u kakvoj će formi doći u Kaliforniju.

Razlika između njega i Italijana Janika Sinera je sada smanjena na 535 poena, s tim što Alkaraz u Indijan Velsu brani 1.000 za titulu, a Siner 360 za polufinale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati