Tenis

[ Izvor: Mediji ]

21. 01. 2024. 22:47 1

Novak veruje u Kecmanovića: Može protiv Alkaraza

U ponedeljak od 9.00 po srednjoevropskom vremenu, Miomir Kecmanović igraće jedan od najvećih mečeva u dosadašnjoj karijeri. Na Rod Lejver areni, na kojoj će debitovati, protivnik će mu biti drugi teniser sveta Karlos Alkaraz. Dosad su igrali jednom, u Majamiju 2022, a tada je Španac slavio u taj brejku trećeg seta.

Otad se Alkaraz transformisao u dvostrukog grend slem šampiona i veliki je favorit pred meč osmine finala Australijan opena, ali Kecmanović je takođe sada pun samopouzdanja. Pobedio je Vatanukea, pa u pet setova dvojicu nosilaca - Jan-Lenarda Štrufa i Tomija Pola. Ovaj duel je prokomentarisao i Novak Đoković.

- Miša je igrao fenomenalno, izvukao poslednja dva meča u pet setova, spasavao meč lopte protiv Štrufa i Pola. I to protiv Nemca na manjem terenu, gde su drugačiji uslovi - brža podloga, pa samim time i brža igra. Izuzetno mi je drago da je ušao u četvrto kolo i smatram da je to potpuno zasluženo - veliki je radnik i veoma posvećen, mnogo se trudi da napreduje. Na neki način me ne iznenađuje što beleži odlične rezultate - mislim da će ovo biti njegova sezona i da će je obeležiti možda i njegovom najvećom pobedom do sada - sutra protiv Alkaraza - naveo je Novak.

- Naravno, biće izuzetno teško jer je Alkaraz jedan od najboljih igrača na svetu i znamo kakav kvalitet poseduje. Miša ga dobro poznaje i siguran sam da će ga dobro analizirati. Mislim da će biti fizički spreman, i da je to jako bitno, pošto će biti dosta iscrpljujućih dugih razmena u meču koji bi mogao da traje tri, četiri, pet sati - koliko god - rekao je Đoković.

Đoković veruje da Kecmanović može da parira Alkarazu.

- Apsolutno mislim da ima šansu u tom meču, jer ima izuzetno čvrstu igru sa osnovne linije; vidim da je napravio značajan napredak i u servisu, gde sada servira i preko 200 km/č. Juče sam u nekoliko navrata video da je odservirao asove koji pre možda nisu bili karakteristični za njega. Ako bude dobro servirao, to će mu mnogo pomoći jer će na takav način uspeti da osvoji te toliko potrebne lake poene, i time takođe vrši konstantan pritisak na Alkaraza. Važno je da ima i varijacije u igri, ali i da je u poziciji da Alkarazu oduzima vreme i ne dozvoljava mu da se razigra - istakao je Đoković.

Ako Miomir Kecmanović napravi senzaciju i izbaci Alkaraza, Srbija će imati dvojicu grend slem četvrtfinalista prvi put od US opena 2011. i 2012, kada su to bili Đoković i Tipsarević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati