Tenis

M. Z.

21. 01. 2024. 07:18 0

Ispao Cicipas: Đoković dobio rivala u četvrtfinalu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena igraće protiv Amerikanca Tejlora Frica, koji je eliminisao Stefanosa Cicipasa.

Nole je prilično lako izborio plasman među osam najboljih u Melburnu, pošto je savladao Francuza Adrijana Manarina sa 6:0, 6:0, 6:3 i tako je nastavio pohod ka novom trofeju na Australijan openu.

A sledeća prepreka će mu biti Tejlor Fric, koji je u četiri seta izašao na kraj sa grčkim teniserom Stefanosom Cicipasom. Na kraju je slavio sa 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, 6:3.

Ovakav rasplet bi mogao i da više odgovara Novaku Đokoviću, s obzirom na to da je čak osam puta već igrao protiv Frica i svih osam puta je slavio, uz samo dva izgubljena seta od njega, što samo govori o dominaciji.

Međutim, prikazao je Fric i sjajnu igru protiv Cicipasa, koji je bio favorit.

Grk i Amerikanac su odigrali poprilično izjednačen prvi set, koji je Fric rešio u taj-brejku, što je samo pokazalo kakva je borba vođena na ovom terenu. Bez brejkova, samo smirena igra i dobri servisi, ali to se promenilo u drugom setu.

U drugom setu, viđen je samo jedan brejk, načinio ga je Cicipas i osvojio je set, nakon čega se doslovno srušio. Fric je preuzeo incijativu, odlično je branio svoj servis, a uspeo je da ugrozi i Cicipasov, iskoristio je to i poveo sa 2:1 u setovima.

Velika borba je viđena u četvrtom, Fric je bio siguran kada je servirao, a iskoristio je prvu brejk loptu u sedmom gemu. Cicipas je loše odservirao, to je iskoristio Amerikanac i stekao je značajnu prednost. Odmah je to materijalizovao i došao je do 5:3.

U narednom gemu je viđena velika borba, a Fric je iskoristio drugu meč loptu da upiše veliki trijumf i ode na megdan Novaku Đokoviću u borbi za polufinale Australijan opena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati