Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

10. 12. 2023. 11:39 1

ATP izabrao najbolji meč u 2023, naravno - Novak!

Novak Đoković odigrao je najbolji meč u 2023. godini, kao i tri od najboljih pet, saopštila je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) na zvaničnom sajtu.

Za najbolji meč godine proglašeno je finale Mastersa u Sinsinatiju, u kojem je Đoković pobedio Karlosa Alkaraza rezultatom 2:1 (5:7, 7:6(7), 7:6(4)) posle tri časa i 49 minuta.

Borba Srbina i Španca opisana je od strane ATP-a kao "meč koji će se dugo pamtiti u svetu tenisa".

Nole je spasao meč loptu, pa potom trijumfovao u najdužem meču na dva dobijena seta još od 1990. godine.

"Đoković je podigao nivo igre u impresivnoj demonstraciji fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavao je meč loptu u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. masters titulu", navodi se na sajtu ATP.

Drugi najatraktivniji duel godine po izboru ATP-a je pobeda Janika Sinera nad Đokovićem u grupnoj fazi završnog Mastersa rezultatom 2:1 (7:5, 6:7, 7:6).

Sledi okršaj Sinera i Alkaraza u Majamiju, a na 4. mestu je ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom, koji je dobio u Adelejdu posle preokreta na startu sezone rezultatom 2:1 (6:7(8), 7:6(3), 6:4).

Na poslednjem, petom mestu je duel u kojem je Danil Medvedev slavio protiv Aleksandera Zvereva sa 2:1 (6:7(5), 7:6(5), 7:5) u Indijan Velsu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati