Tenis

Direktno.rs

07. 12. 2023. 19:25 0

Nadal: Možda mi 2024. bude poslednja godina u tenisu

Povratak Rafaela Nadala na teren u prvoj nedelji naredne sezone, biće vest dana - i to ne samo u tenisu. Zato "kralj šljake" gotovo svakodnevno daje intervjue i objašnjava da se od njega ne smeju očekivati čuda.

- Postoji realna šansa da mi 2024. bude poslednja godina na Turu. Mnogo puta sam poslednjih meseci pomislio da sve ovo nema smisla. Na kraju, mnogo je godina, mnogo stvari, mnogo sati rada posle kojih ne vidiš rezultate.

Kaže da ne gubi nadu.

- Jednostavno, ne verujem da zaslužujem da karijeru završim na konferenciji za novinare. Voleo bih da je završim na drugi način. Borio sam se i zadržao iluziju da mogu da se vratim. Sa svim sumnjama, u lošim momentima, veoma lošim, ali i onim boljim.

Reči ohrabrenja sa svih strana mnogo mu pomažu.

- Uveren sam da sam cele karijere i života pored sebe imao prave ljude, koji su mi uvek pomagali kako treba. Mnogo mi pomaže i želja navijača da me ponovo vide na terenu. To mi mnogo znači.

Podvlači da ni sam ne zna šta mu naredna godina donosi. Prijavljen je za prva dva turnira, u Brizbejnu i Melburnu.

- To je realnost. Nema ni najmanje sumnje da postoji realna mogućnost da se dogodine oprostim od tenisa. Postoji mogućnost i da cela sezona traje samo jedan dan, postoji mogućnost da uopšte ne izađem na teren. To su stvari na koje trenutno nemam odgovor. Samo mogu da kažem da se vraćam da se borim, da mi je glava tamo gde je uvek bila.

Jedno je sigurno, neće se predati bez borbe. Ni protiv tenisera, ni protiv svog tela.

- Uživaću u svakom turniru na kome budem igrao. Naravno, ne gubim nadu jer nikada ne znate šta može da se dogodi. Svako mora sebi da pruži šansu, ne treba da kaže nešto i posle bude rob tih reči. Verujem da će sve biti kako treba, ali ne mogu da kažem da će tako biti 100 odsto. Na kraju mnogo sam radio da bih se vratio na teren i ako mi telo ne bude dozvolilo da se takmičim, šta da radim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati