Tenis

Direktno.rs

25. 11. 2023. 20:01 9

Ništa od finala: Italijanski dubl lako protiv Novaka i Miše

Teniska reprezentacija Srbije poražena je od Italije u polufinalu Dejvis kupa sa 2:1 u pobedama. Odlučujući trijumf "azurima" doneo je dubl u sastavu Janik Siner i Lorenco Sonego koji je sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, savladao srpsku kombinaciju Novak Đoković/Miomir Kecmanović.

Selektor Srbije Viktor Trociki odlučio se da na teren pošalje naše adute iz singl mečeva Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića, dok je Janik Siner zajedno sa Lorencom Songeom krenuo po odlučujuću pobedu za Italijane.

Prvih pet gemova proteklo je bez većih uzbuđenja, oba para su sačuvala svoj servis, a Italija vodila sa 3:2. Tada je Novak Đoković bio na servisu, a Italijani stigli do svoje prve brejk prilike na meču i iskoristili je. U narednom gemu igralo se na razliku, ali srpska kombinacija nije uzvratila brejkom, te su raspoloženi Siner i Sonego ubrzo osvojili prvi set rezultatom 6:3.

Kao da je gubitkom seta dodatno opalo samopouzdanje nedovoljno uigranom srpskom dubli, koji se mučio sa motivisanim Italijanima koji su danas bili i miljenici sreće koja ih je pogledala u nekoliko navrata prilikom veoma važnih poena. Do prvog prejka u drugom setu stigla je Italija, servirao je Kecmanović, a Siner i Sonego iskoristili drugu priliku da ponovo oduzmu servis rivalima i povedu sa 2:1.

Nisu se predali naši teniseri. Već u narednom gemu Đoković i Kecmanović izvršili su pritisak na servis rivala, došli do prve brejk šanse i posle nekoliko snažnih udaraca Đokovića došli do ribrejka i izjednačenja - 2:2.

Srpski dubl je u narednom gemu potvrdio brejk i konačno poveo. Nalet Đokovića i Kemcanovića bio je očigledan, a na to nije ostao imun ni Siner koji je konačno počeo da greši, a Srbija imala 0-40 na njegov servis. Tada je Siner baš kao i u singl meču protiv Đokovića zaigrao fenomenalno, a Italija uspela da izađe iz "bezizlazne" situacije i dođe do đusa, a onda naš dubl imao i četvrtu brejk šansu koju nije iskoristio, da bi maratonski gem na kraju pripao Italijanima.

Bilo je drame i narednom gemu koji je ispostvaviće se bio preloman na meču. Bilo je pregršt zanimljivih i dugačkih poena, dve gem lopte za naš dubl, ali je su Italijani smečom Sonega iskoristili drugu brejk priliku i poveli sa 4:3.

Nakon toga nije bilo povratka. Srpska kombinacija "izgubila je sve preostale živce", a Siner i Sonego pucali od samopuzdanja i osvojili naredni gem za 5:3. Uspela je Srbija da smanji na 5:4, a onda su "azuri" servirali za finale Dejvis kupa.

Moralo je da bude napeto i u poslednjem gemu. Srpski dubl se nije predao, imali smo brejk šansu da produžimo neizvesnost u Malagi, ali je Siner još jednom "postavio zid" i osujetio nas u tome.

Italija će u finalu Dejvis kupa u nedelju igrati protiv Australije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati