Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

30. 10. 2023. 12:59 1

Novak: Nekad se osećam kao mačka sa devet života

Novak Đoković je u razgovoru za Evrosport otkrio da mu je potrebno nešto više načina da se motiviše sada, u poznoj fazi svoje karijere.

Đoković je u 37. godini života, ali je ove sezone osvojio tri grend slem titule.

- I ja sam čovek sa manama. Treba mi još dodatne motivacije sada, u kasnijoj fazi karijere, nego što mi je bilo potrebno pre pet ili deset godina. Stvari su drugačije. Moj život je evoluirao - kaže Novak i pojašnjava:

- Srce mi se slama svaki put kada ostavim porodicu. Dakle, kada putujem, kada idem negde, zaista želim da pobedim. Želim da to putovanje bude vredno toga - kaže Đoković.

Tema je bio i Novakov trener Goran Ivanišević, a Zec je Novaka inspirisao na šalu.

- Goran i ostatak tima pokušavaju da pronađu nove načine da me motivišu. Dosad nisu mnogo uspevali – kroz smeh je rekao Novak i u zbilji dodao da mu je kao detetu bio uzor, živi dokaz da su njegovi snovi mogući.

- Vrhunski se zabavljamo, odlični smo prijatelji. Imamo profesionalan odnos. Problem koji imamo, zbog uspeha hrvatskih i srpskih igrača u poslednjih 30-ak godina… Nažalost, imamo situaciju da većina sudija razume psovke. Tako da moramo malo da se poigramo, moramo da koristimo sleng, da stvaramo nove reči, ali kada pop..diš, ne razmišljaš o maštovitosti sa rečima - naveo je Novak.

Đoković bi voleo da mu glavni sponzor Lakost sašije jaknu "25" za sledeću titulu, ako je bude.

- Zadovoljan sam sa 24, ali ljudi u mojoj zemlji kažu "zašto ne bi išli na 25, 30". Ja kažem – da je to tako lako, bilo bi sjajno. Ne znam kako to izgleda vama, ali znam kakav je osećaj. Zaista moraš da zaradiš to. Ponekad se osećam kao mačka sa devet života. Svaki put kada igram grend slem, izgubim jedan život - zaključuje Novak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati