Tenis

04. 02. 2023. 19:36 11

Izgubio od Novaka na AO, a sad ga optužuje

Enco Kuko, Francuz koji je eliminisan od strane Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan Opena, naveo je za domaće medije da ne veruje da je srpski teniser tada bio povređen, iako je utvrđeno da je imao teške probleme sa zadnjom ložom leve noge.

- Prvi put sam igrao s njime. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Embape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može - rekao je Kuako za Tennis Actu.Ono što je bilo čudno je što ga je novinar pitao da li bi on mogao da igra na tom nivou da je povređen, jer Kuako ne može da se primakne Novakovom nivou ni kada je zdrav.

- Ne mogu. Nemam ni njegov nivo, ni njegovo telo, ni pristup tretmanima koje on ima. Ali kada se uzmu primeri Nadala ili Embapea, a pogotovo Rafe – on na Vimbldonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na teren, a drugi osvaja Grend slem tako što 15 dana igra stalno… Deluje malo nategnuto. Nije isto ni da li je hronični bol ili povreda. Neke sitnice mi nemaju smisla. Meni su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: "Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…". On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško poverovati - rekao je Kuako.

Francuz je izgubio u tri seta, a Novakovu nepokretljivost usred povrede je umalo iskoristio i osvojio jedan set. Ipak, ni to nije uspeo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati