Tenis

Direktno.rs

25. 09. 2022. 18:40 3

Novak: Muči me zglob 4, 5 dana...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je od Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 6:3, 7:6 poslednjeg dana Lejver kupa. Međutim, istakao je da nije poraz to što ga brine, već povreda zgloba sa kojim, kako kaže, nekoliko dana ima problema.

- Mučim se sa desnim ručnim zglobom u poslednjih četiri-pet dana. Držim to pod kontrolom, ali dva meča juče verovatno su imale uticaj. Danas nije bilo lako - nisam mogao da serviram brzo i precizno kako bih želeo, i to je uticalo na ostatak igre. Delom je i do toga što nisam skoro tri meseca igrao, a ovde su lopte velike i spore. Mora da se koristi mnogo zglob, možda me je i zato malo bolelo, ali je delom i do dva meča koja sam igrao juče. Možda se osetio i nedostatak mečeva. Nadam se da će se srediti do mog prvog meča u Izraelu. Nije isti zglob sa kojim sam imao problem pre nekoliko godina, tokom OI u Riju - rekao je Novak i dodao:

- Feliks je servirao ekstremno dobro i ne želim da oduzmem njemu zasluge - odigrao je izvanredno, bio je čvrst sa osnovne linije i zaslužio je da pobedio.

Na pitanje kakav bi potencijalno Rodžer Federer bio kao trener, Novak odgovara:

- Jeste jedinstveno iskustvo da na svakoj promeni imaš nekoga ko ti nešto savetuje, a da to budu tvoji najveći rivali. Interesantno je videti kako oni doživljavaju i vide igru, kakve savete daju, baš drugačije iskustvo u odnosu na ono što inače imamo na Turu. Kada je reč o Federeru, može da ponudi mnogo, naravno, to je i logično. Toliko korisnih i vrednih informacija može da podeli – ako bi se posvetio tome, doneo bi mnogo pozitivnog i na terenu i van njega tom teniseru ili teniserki. On uvek govori koliko mu je trebalo vremena da usavrši igru kako bi delovalo da stvari radi lako. Morate njega da pitate da li bi to želeo.

Govorio je Đoković i o rasporedu do kraja godine.

- Cilj mi je da se plasiram u Torino. Sada sam 15, 16. na Rejs listi, a moram da budem u 20 kako bih se kao grend slem šampion plasirao tamo. Slede mi Tel Aviv, Astana, posle toga ću igrati u Bersiju i nadam se u Torinu. Možda se nešto i promeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati