Tenis

Direktno.rs

16. 01. 2022. 14:02 93

Ova izjava Kona je poslužila kao argument za deportaciju Novaka

Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju - napisao je epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Predrag Kon, na svom Fejsbuk profilu.

Međutim, tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale, između ostalog, i na stavove Predraga Kona. Stiven Lojd, koji zastupa interese ministra Hoka i države, upotrebio je i Srbiju kako bi i posredno diskreditovao prvog tenisera planete. Suština se odnosila na polovičnu stopu vakcinacije u našoj zemlji, što je, između ostalog, spomenuo.

- U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu - naveli su na sudu predstavnici Australije.

Australijske vlasti su se pozvale na Fejsbuk status Predraga Kona postavljen u aprilu 2020. godine, koji je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji. 

- Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacije za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi vakcinacija, jer imaš ogroman uticaj - napisao je Kon.

Podsetimo, najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da izađe kao pobednik u sudskom procesu protiv Vlade Australije. Tročlano sudijsko veće je presudilo u korist države, pa je naš as morao da napusti Australiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 93

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati