Tenis

Milan Zarić

15. 09. 2021. 12:31 21

"Tapšač" Đurić TELEFONIRA u istorijskom meču: Ambasadori, dokle ćete da nas brukate?

Kao da nam nije bio dovoljan diplomatski skandal Aleksandre Joksimović, ambasadorke Srbije u Velikoj Britaniji, koja je posle Vimbldona prekidala razgovor Novaka Đokovića sa kraljevskom porodicom, dobili smo još jedan. Za njega je zaslužan tapšač Marko Đurić - opet ambasador, opet je grend slem, a kulture i manira ni na vidiku!

Marko Đurić, "prvi tapšač Srbije", prošle godine je nagrađen mestom ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i još nekim zemljama Južne i Srednje Amerike, a da nikome nije bilo jasno zbog čega. Ustvari, bila je to nagrada za danonoćno udvorištvo iskazano Aleksandru Vučiću, ali je ostalo i večito pitanje sa kojim je referencama imenovan za diplomatu u SAD.

I, kada je već u Americi, nadahnuti Đurić, za čiju se rezidenciju izdvaja više od 17.000 dolara iz budžeta (dakle, to plaćaju svi građani Srbije), odlučio je da ode na poslednji grend slem u sezoni. Na US Open. Na meč Novaka Đokovića i Rusa Danila Medvedeva.

Zauzeo je mesto u prvom redu, ali je i pokazao da ne poznaje elementarna pravila ponašanja na jednom teniskom meču. Uspeo je da obruka Srbiju, što je i dokumentovano fotogafijom. Naime, poznato je da teniseri tokom pripreme za poen i razmene udaraca drže do mira i tišine, što je bonton koji se poštuje. Ali, za njega očigledno nije čuo Marko Đurić. Pa je tako naš ambasador u SAD tokom servisa Danila Medvedeva pomislio da je idealan trenutak da obavi telefonski razgovor. Bruka!

Svi u Srbiji, pa i oni koji su samo nekoliko puta pogledali teniski meč, znaju koliko to smeta igračima, Đurić se nije mnogo obazirao, pa je bezbrižno sedeo tik pokraj terena i govorio "alo".

Nakon svega građanima Srbije ostaje samo da se zapitaju čime su zaslužili ovakve ambasadore? Diplomatski skandal u julu je napravila i Aleksandra Joksimović, ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji.

 Ona je nakon što je Novak Đoković trijumfovao na Vimbldonu, po svaku cenu želela da se upozna sa našim asom i čestita mu. Samo što je za to tada izabrala veoma loš trenutak.

Aleksandra Joksimović se tada ubacila u razgovor Novaka i jednog člana kraljevske porodice, pa je dobacila:

- Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije - rekla je ona pružajući ruku Novaku, kojoj je prvi reket sveta posle nekoliko trenutaka i pružio ruku.

Dva grend slema, dva skandala. Molimo vas ne idite i na Australijen open!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati